Rengeteg tanári állás betöltetlen ma Magyarországon: van olyan intézmény, amely gyakorlatilag egy komplett tanári kart venne fel még a tanévkezdés előtt. Számos iskola már csak úgy hirdet, hogy bármilyen szakos tanárok jelentkezését várják – írja a Pénzcentrum.

 A munkavállalók pénzben mérik a földrajzi rugalmasságot: a Harvard Business Reviewkutatása szerint az átlag munkavállaló elfogadna akár 8 százalékkal alacsonyabb fizetést, ha cserébe dolgozhat otthonról – írja a Forbes.

Hetek óta nem kapják meg a leveleket, számlákat a XIII. kerületben - erről panaszkodott több lakó és vállalkozó az RTL Klubnak. Egy lakó a híradónak azt mondta, elment a postára érdeklődni, hogy miért nem jönnek meg már egy ideje a küldemények, ahol állítása szerint azt a választ kapta, hogy szabadságon van a postás, így nincs, aki kivigye a leveleket – olvasható az Indexen.

Kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból (SZIT) a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), közleményükben azt írják: a szakképzés 4.0 stratégiában szereplő reformok megvalósítására szánt idő aggasztóan rövid – írja az eduline.hu.

Ha nyár, akkor új rekord, tovább tart a magyar munkaerő lassú, de biztos kiáramlása Ausztriába. Egyedül németekből dolgoznak kint többen, mint magyarokból, de a grafikont nézve lehet, hogy már nem sokáig. Az EU-s jog miatt lehet, hogy több munkavállalási engedélyt kapnak a menekültek, de ez talán nem alakítja át nagyon az osztrák munkaerő-piacot – írja a Privátbankár.

A hazai vállalkozásokra szinte egyáltalán nem jellemző az időszakos leállás. Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a dolgozók szabadságolásával, ugyanis a munkavállalók és a cégek is leginkább júliusban és augusztusban mennek nyaralni. 10-ből 9 cég azonban leállás nélkül oldja meg a nyári szabadságolást – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredményéből.

Régóta tapintható a bérfeszültség a rendőrségen belül, de az elégedetlenség már országos jelleget öltött. Elsősorban az alacsony, megélhetésre sem elég fizetések és juttatások körül zajlik a harc, de a megélhetésüket féltő rendőrök már fundamentális problémákkal szembesülnek – írja az Index.

Több kutatócég is készített előrejelzést arról, hogy alakítja át a munkát a mesterséges intelligencia és az automatizáció – olvasható a bitport.hu-n.

Ez az állomány majd tíz százaléka. Az aktuális adatokért és a megyei bontásáért 401 024 forintot kért az ORFK – írja a 24.hu.

Tavaly kevesebben és kevesebbel tartoztak az államnak, mint korábban — derült ki a friss adatokból. Öt évvel ezelőtt, 2014 utolsó napján összesen 2600 milliárd forint volt a cégek és a magánszemélyek együttes köztartozása, az összeg a múlt év végén 1140 milliárd környékére csökkent. A summa persze így is hatalmas, s feltehető, hogy számottevő része soha nem is fut be a közkasszához. Az adóhivatal ugyanakkor modern módszereket is bevet az elmaradt összegek beszedéséért: tavaly majdnem 14 millió alkalommal kereste meg a szervezet elektronikus úton a hazai bankokat arról tudakolózva, tartanak-e ott pénzt a tartozást felhalmozó magánszemélyek – írja a Magyar Nemzet.


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ