A veszélyhelyzet megszűnése után még 90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok, írja közleményben az Emmi.

Még mindig a hazai képzések a legnépszerűbbek, de a megkérdezettek nagyságrendileg ötöde már külföldi intézményekben képzeli el az alapszakos továbbtanulását – írja a HVG.

Az állam egyszerre dézsmálja az önkormányzatok bevételeit és tiltja meg, hogy azok pótolják az elvett pénzeket. Ezzel a lendülettel a Tiborcz-adót is elsöpörték – írja a Népszava.

A szakszervezet szerint a kormányzati ígérettel szemben egy koronavírussal fertőzött pedagógus sem kap száz százalékos táppénzt – írja a Népszava.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján György István közigazgatásért felelős államtitkár ismertette a tömeges tesztelés, köztük az óvodapedagógusok és a tanárok tesztelésének eredményét is. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint, azonban súlyos ellentmondás lehet az egy hét alatt tesztelt fertőzöttek, és a már biztosan covidos, ezért száz százalékos táppénzen otthon lévők száma között. Az is érdekelné az érdekvédelmi szervezetet, ha olyan alacsony volt a fertőzöttségi mutató, a tesztelések után miért ugrott meg a bezárt intézmények száma majdnem ötven százalékkal. Minderről Totyik Tamással, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökével beszélgetett a hirklikk.hu.

A távoli munkavégzés lehetősége már régóta adott sok országban, de a koronavírus-járvány következtében a történelem során most először vált kötelezővé minden lehetséges esetben. A lakásunk a munkahelyünkké vált, a rendszeres munkavégzésre azonban a legtöbb otthon nincs felkészítve sem infrastrukturálisan, sem adatvédelmi szempontból. Az átalakuló munkavégzéssel más típusú és nagyobb fokú kiberbiztonsági kihívásokkal nézünk szembe, mint korábban. Így sokan találkozhatunk olyan komplex informatikai problémákkal, amelyek mélyreható és többszintű megoldásokat igényelnek. A számítógépes biztonság napja alkalmából a Kingston Technology David Clarke kiberbiztonsági, adatvédelmi és GDPR-szakértővel együttműködésben összegyűjtötte azokat az új adatbiztonsági kockázatokat, amelyeket az otthonról dolgozóknak figyelembe kell venniük az „új normálisban”. Az mmonline.hu cikke.

Kormányrendeletben kellett kimondani, hogy ihatnak a bolti dolgozók, mert mint kiderült, a boltvezetők annyira félnek a bezárástól vagy a bírságtól, hogy a pénztárosok, eladók sok helyen egy korty vízhez sem jutottak munkaidőben. Ennek az az oka, hogy a maszkhasználat az egész üzletben, így a raktárban is kötelező – írja a HVG.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul rendelje el a téli szünetet mostantól annak eredetileg tervezett végéig, azaz 2021. január 4-ig – írja a Portfolio.

Dvorácskó Balázs, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának szervezési titkára válaszolt az általunk feltett kérdésekre – írja a Blikk.

Kedden szavazta meg az Országgyűlés az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) megszüntetését, pontosabban annak beolvasztását az alapvető jogok biztosának hivatalába 2021. január 1-től. A Vejkey Imre KDNP-s országgyűlési képviselő javaslata alapján megszavazott törvénymódosítással kapcsolatban többen is aggodalmukat fejezték ki az utóbbi hetekben, hiszen a jogérvényesítés egy fontos intézménye kerülhet veszélybe, ami a munkavállalói jogoktól kezdve az iskolai szegregációig át az LMBQ-jogokig rengeteg ügyben érint különböző érzékeny csoportokat. A Mérce cikke.