Eddig arról volt szó, hogy csak ősszel próbálkozhat újra, aki nem ment el az írásbeli érettségire, mert fertőzött vagy kontaktszemély volt. Most a kormány megsegítette őket, ha kérelmezik, mégis elmehetnek szóbelizni. A HVG cikke.

Miért lenne jó Magyarországon is az európai minimálbér bevezetése? Sokan nem értik a rendszer lényegét, s csak vaktában vagdalkozva tiltakoznak ellene, különösen a kormánypártiak. Vannak viszont, akik nagyon is jól értik, s éppen ezért tiltakoznak a bevezetése ellen. Kordás László írása a Népszavában.

Sokan a pénztárcájukon érezték az elmúlt hetekben, hogy gyorsulni látszik a drágulás, ők kaptak megerősítést a minap közölt adattal: a statisztikai hivatal áprilisban 5,1 százalékos inflációt mért, vagyis az árak Magyarországon ennyivel haladták meg az egy évvel korábbi szintet. Ez még az elemzők fokozódó drágulásra vonatkozó várakozásait is felülmúlta, egyben az elmúlt nyolc év legmagasabb adatát jelenti. A 24.hu cikke.

Nem vonja vissza, de nem zárkózik el a módosításoktól az önkormányzati bérlakások értékesítésére kötelező törvénymódosító javaslatot benyújtó Böröcz László, az indítvány az Országgyűlés gazdasági bizottságának tegnapi ülésén már zöld lámpát kapott a parlamentben.

 A parlament végre elfogadta a civil törvény módosítását, amit tavaly nyáron semmisített meg az Európai Bíróság. A Népszava írása.

A Vöröskereszt, az Ökotárs Alapítvány és az Autonómia Alapítvány párosa, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is jelentkezett egy-egy konzorcium részeként az EGT- és Norvég Alapok civil pénzeinek elosztására – értesült a Magyar Hang.

Kovácsy Zsombor úgy látja, az egészségügyben koncepcióra lenne szükség, arra, hogy kormányzati ciklusokon átívelő módon szembenézzük a mély problémákkal, azokkal, amelyeket a malterral nem lehet eltakarni.

Két szakszervezet kéri az Opera főigazgatóját, hogy a veszélyhelyzet végéig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező művészeket osszon be. Ókovács Szilveszter a szigorított járványmegelőzési utasításait törölte, engedélyezve a védőmaszkok elhagyását – írja a Magyar Narancs.

Az eredetileg tervezettnél 1600 milliárd forinttal jut kevesebb az uniós mentőcsomagból egészségügyre és felsőoktatásra a kormány döntése nyomán – írja a Népszava.

 A koronavírus miatti korlátozások minden önkormányzati céget nehéz helyzetbe hoztak, de a közösségi közlekedésben utasszám visszaesés, valamint az ingyenes parkolás kormányzati elrendelése miatt a Szegedi Közlekedési Kft. különösen nagy bevételkiesést szenved el. A weborvos.hu cikke.