Október 15-ig megtiltották a fűtést a laktanyákban, hősugárzókat sem használhatnak a tűzoltók.

Pintér Sándor belügyminiszternek és Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárnak írt nyílt levelet egy fővárosi pedagógus, miután átvette a tankerület fenyegető levelét.

Megjelent dr. Szabó Imre Szilárd kötete a szakszervezetek jogállásáról. A szerző egyebek mellett foglalkozik a hazai szakszervezeti mozgalom történetével, nemzetközi jogi kérdésekkel, az európai szociális párbeszéd problémáival, a szakszervezetekre vonatkozó polgári jogi anyag bemutatásával. Vizsgálja,  hogy alátámasztható-e, illetve miként az a kritika, amelyet a szakszervezetek a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény megoldásaival kapcsolatosan kifejtettek.

Augusztusban a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos száma 4 millió 713 ezer volt, harmadik hónapja maradt 4,7 millió felett, és egy hónap alatt alig ezerrel csökkent. A munkanélküliségi ráta 3,6 százalékos volt. A mérvadóbbnak tekinthető június–augusztus közötti három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 711 ezret tett ki, egy év alatt 52 ezerrel nőtt, 13 ezerrel emelkedett az előző három hónapos időszak óta – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott legfrissebb jelentéséből.

Ha az Orbán-kormány kész bármibe beavatkozni a veszélyhelyzetre hivatkozva, az állami tulajdonban lévő MVM-et is rákényszeríthetné az önkormányzatoknak elviselhető árképzésre - véli az MKKSZ elnöke.

„Sem az üzemi tanácsot, sem a szakszervezetet nem értesítette eddig a várható leállásról a Dunaferr” – mondta el lapunknak Molnár László, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke. A dunai vasműben működő érdeképviseleti szervezet vezetője hozzátette azt is, már megszokták ezt a vállalattól.

A négynapos munkahét bevezetése szükséges lehet, ezt egyre több szempont indokolhatja, bár ágazatonként eltérően valósulhat meg – vélték szakértők a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Munkaügyi Szakosztályának A négynapos munkahét vizsgálata címmel szervezett online kerekasztal-beszélgetésén, csütörtökön Budapesten.

A dunaújvárosi gyárnak jelenleg mindkét nagyolvasztója áll, mivel beszállítójuk megtagadta a szállítást. A HVG cikke.

Országosan egységes időpontfoglaló rendszert ígért az egészségügyi szakállamtitkár a járóbeteg ellátásnak, de az ágazati gondok orvoslásáról kevés konkrétumot árult el. A Népszava cikke.

„Ki fog holnap tanítani? – ezzel a címmel írt nyílt levelet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Transforming Education Summit résztvevői számára.  A levélben azt kérik az Oktatási Világszervezettől, hogy az ENSZ oktatás átalakításáról szóló csúcstalálkozójának idején tegye közzé nyílt levelüket.