A magyarországi munkáltatók 37 százaléka tervezi bővíteni munkaerőkeretét a harmadik negyedévben, az előző negyedévben mért 31 százalék után, a leépítést tervező cégek aránya ugyanebben az időszakban 23 százalékra emelkedett 22 százalékról – derül ki a Manpower Magyarország csütörtökön közzétett negyedéves munkaerőpiaci előrejelzéséből.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nem lehet tudni, hogy miként lesznek képesek ezek a katonák a gyerekek oktatására.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint eddig is voltak szabályok arra, hogy mit vihetnek be a diákok az iskolába, de nem voltak végrehajthatók, nem társultak hozzájuk érdemi szankciók, és gyakran a szülők sem bizonyulnak együttműködőnek.

Nagy tervekkel, kormányzat hátszélben érkezett a cégbe a Liberty-csoport, de a termelés „takaréklángon pislákol”, és aggódnak a dolgozók, akik bérük elértéktelenedése miatt munkabeszüntetésre készülnek.

Egyre melegebbek a nyarak, a legtöbb oktatási intézmény pedig nem rendelkezik légkondicionálóval, illetve számos épületnek nem megfelelő a hőszigetelése sem – mondta az InfoRádióban a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke.

Sztrájkbizottság alakult és sztrájkra készülnek a dolgozók a Liberty Dunaújvárosnál (korábbi Dunaferrnél). A szakszervezet hetek óta sikertelenül próbál megállapodni a béremelésben a munkáltatóval, pedig a reálkeresetek öt éve nem emelkedtek a cégnél. 

Az iskolai erőszakról és a függőségek kezeléséről szóló véleményük mellett a pedagógusok most azt is megoszthatják az Oktatási Hivatallal, mennyire elégedettek az érdekképviseletek munkájával. A PSZ és a PDSZ tiltakozik.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a polgármestereknek címzett levelükben fordul az önkormányzatokhoz. 

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás reméli, hogy csak jogalkotói hibáról van szó, amit korrigálni fognak.

A kölcsönzött munkaerőt munkajogilag nem is kell elbocsátani.