Már több esetben is el kellett járniuk a rendőröknek a tömegközlekedési eszközökön és a bevásárló központokban tapasztalható maszkviselés hiánya miatt, illetve nagy létszámú iskolákban több hőmérőt, több bejáratot és megemelt személyzetet javasolnak – többek között ez is elhangzott a tájékoztatón. Az mfor.hu cikke.

Hétfőtől érvényes a maszkviselés új, szigorúbb szabályozása. Eszerint kötelező maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön, a várótermekben, a megállókban, a plázákban, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban, a könyvtárakban, a postán. A HVG cikke.

Az óvodák, iskolák működtetésével nyilván az a célja a kormánynak, hogy a szülők tudjanak dolgozni, ne álljon le a gazdaság. Ám az oktatás már nem bírja a terhelést. Az Orbán-kormány a saját céljait fenyegeti azzal, amit az oktatással tesz. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ezért nyílt levében foglalta össze, hogy mi lenne a valódi megoldás. Nagy Erzsébet, a PDSZ Országos Választmányának tagja foglalta össze a lényeget a Reggeli Gyorsban.

Hallgatói fórumon készítik fel a diákokat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (ELTE ÁJK) arra az esetre, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hasonlóan alapítványi fenntartásba kerülne az intézmény – közölte a Magyar Nemzet.

Valóban készít listát az újságírókról a Külügyminisztérium? Ezzel a kérdéssel szembesült hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában a sportkommentátorból lett külügyi államtitkár, Menczer Tamás. Korábban a Telex írt arról, hogy kiszivárgott egy dokumentum, amely szerint az uniós tagállamok magyar nagykövetségétől kért információkat magyar újságírók szakmai útjáról a minisztérium. A Népszava cikke.

A megfertőződő tanároknak akkor jár a teljes fizetéssel egyenértékű táppénz, ha a munkahelyükön kapják el a vírust. Csakhogy ezt, főleg tesztek híján, nem könnyű bizonyítani – olvasható a Népszavában.

Ígérik, a munkavállalókkal a lehető leghumánusabban és legkorrektebben fognak eljárni. 

A koronavírus-járvány miatt az ügyészségre érkező papíralapú, illetve egyéb, nem elektronikus küldeményeket az esetleges fertőzésveszélyre tekintettel két napra úgynevezett iratkaranténba kell helyezni - olvasható az ugyeszseg.hu honlapra hétfőn feltett közleményben az MTI szerint.

Alkalmazkodnak a körülményekhez, ezért egyre nagyobb arányban próbálják meg kiváltani az élő munkát a rendelkezésre álló technológiai lehetőségekkel a villányi borvidéken. A szüret kellős közepén mindenesetre úgy látszik, hogy az idei év kiemelkedő minőségű nedűket kínál: nagyon jó évjáratnak tűnik a 2020-as. Egy-egy idei szüretelésű rozé már meg is jelent a piacon. Nem véletlenül: ha kijön az új évjárat, számos fogyasztó már csakis az újat keresi a boltok polcain. De milyen lesz az idei szüret? Milyen borokra számíthatunk a villányi borvidékről? Hogyan alakul az évek óta jelentkező munkaerő-piaci hiány? A HelloVidék ezekről most Nagy Gergelyt, a 2500 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkárát kérdezte.

Az ötven év feletti rendvédelmi dolgozókat ne egységes csoportként kezeljék az alkalmassági vizsgálatokon – sokadszorra is ezt kérik az ágazatban működő szakszervezetek. Efölött a kor fölött gyorsan romlik az erős fizikai és pszichikai terhelésnek kitett egyenruhások egészségi állapota és terhelhetősége – olvasható a Népszavában.