Idén 2 százalék alatt lehet a GDP arányos államháztartási hiány mértéke. Ennek az az ára, hogy elsősorban az egészségügyből és az oktatásból jelentős összegeket vonnak ki.

 Miközben a kormány és a Fidesz azt igyekszik elhitetni a dolgozókkal, hogy nekik lesz jobb, ha évi 400 órát túlórázhatnak, Palkovics László innovációs miniszter lényegében elismerte: a munkaerőhiány kezelésére találták ki az "önkéntes túlórát" – írja a Népszava.

 Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. AZ MTI összefoglalójában megemlíti, a házelnök úgy látja, a történtek felvetik annak igényét, hogy áttekintsék a parlamenti fegyelmi rendelkezéseket – írja a startlap.hu.

Áder János államfőhöz fordult pénteken az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa a közigazgatási bírósági rendszer tervezett létrehozása ügyében, arra szólítva fel a köztársasági elnököt, hogy aláírás helyett küldje vissza az Országgyűlésnek a héten elfogadott, erről szóló törvénycsomagot. – olvasható a 24.hu-n.

 A túlmunka-szabályozás módosítását maguk a gazdasági szereplők kérték - árulta el még a hét közepén Palkovics László innovációs miniszter. Gulyás Gergely cáfolta ezt, mondván, nem a „gazdaság szereplői” (értsd: vállalati lobbisták) kérték a törvénymódosítást. Ezek után Palkovics is rejtélyesebbre fogta: tegnap esti interjújában a Hír Tv-nek valahogy úgy fogalmazott, hogy a kormány ki tudta találni, mit szeretnének a vállalatok.

Richard Branson milliárdos üzletember szerint a technológiai fejlődésnek köszönhetően az emberek kevesebbet fognak dolgozni a jövőben, így eljön majd az idő, amikor három, sőt akár négy napos is lehet a hétvége. Ha okosabban dolgozunk, nem kell majd több időt munkával tölteni - fogalmaz blogbejegyzésében. Magyarországon pont a héten mozdultak el ezzel ellentétes irányba a dolgok – írja a Portfolio.

A túlóratörvény elleni csütörtök esti tüntetés a budapesti körúton ért véget, ahol a rendőrség több csoportot is körbezárt, és intézkedett ellenük, viszont csak azután engedték el a körbezárt embereket, ha kamerába mondták a nevüket, ez a 24.hu tudósításából derült ki. 

Infojegyzet a kormányzati igazgatásról szóló T/3610. számú törvényjavaslathoz. Az összeállítás vázolja a közszolgálat jellemzőit,a köztisztviselői kar tagozódását, illetve ismerteti a kormánytisztviselők jogviszonyát.

Miközben szerdán elfogadták a Munka törvénykönyve módosítását, éppen száz éves lett a 8 órás munkanap, amelyet a világon elsőként a szovjet Mt.-ben hirdettek ki – írja a napi.hu.

A munkavállalók többsége meg sem érzi majd a túlóra-törvényt, és senkire nézve sem lesz kötelező -biztatta az M1 nézőit a Figyelő főszerkesztő-helyettese. Jó kérdés, hogy akkor minek kellett minden áron megszavazni – írja a Népszava.


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ