Vadonatúj interaktív térképek fedik fel a magyar társadalom szerkezetének rejtett összefüggéseit – ígérik az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) tudósai, akik egy sok szempont alapján szűrhető, ingyenes online felületen tették közzé munkájuk eredményét.

A KSH kérdésére összesen 3 805 328 személy válaszolt, volt, aki több eszközt (max. 3) is megjelölt. A személygépkocsi első helye a toplistán megkérdőjelezhetetlen, több mint 1,5 millióan jutnak el így nap mint nap a munkahelyükre.

Jöhet a három műszakos munkarend, vagy akár a 12 órás beosztás, a túlóra pedig preferált – többek között ilyen tapasztalatokat szereztek eddig a hazai vállalkozások az Európai Unión kívülről érkezett, kölcsönzött munkavállalókkal. A konstrukció azon túl, hogy hatékony megoldást jelent a munkaerőhiányra, nagyon gyors megtérülést hozhat, az adminisztrációs terheket pedig a kölcsönzéssel foglalkozó szolgáltatók veszik át a magyar cégektől.

Több, mint egy évnyi távmunka után sokan gondolkodnak a munkahelyváltáson a jobb fizetés, és a dinamikusabb munkaidő reményében. Azonban lehet, hogy nem kell új munkahely után néznünk, ha kihívásokra vágyunk!

Csak a szülői, pedagógusi beszámolókból lehet tudni, hogy egyre több helyen üti fel a fejét a koronavírus, osztályoknak rendelnek el karantént. Tesztelés nincs, a minisztériumi levél szerint tanügyi intézkedés 12 év feletti gyerekek esetében biztos nem lesz. A tanárszakszervezet szerint egyelőre nincs ok pánikra, de oda kell figyelni – írja a HVG.

Lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöki tisztségéről, és belép a Demokratikus Koalícióba – jelentette be Kordás László vasárnapi Facebook-videójában.

Egy frissen beadott salátatörvényben rögzítik, hogy hány milliárdot kapnak a következő években az egyetemi alapítványok – írja a Magyar Narancs.

Több mint másfél évet, 595 napot kell várni térdprotézisre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón ígéretet tett arra, hogy egy héten belül döntenek a várólisták megszüntetéséről. A Magyar Orvosi Kamara megkeresésünkre közölte: a várólisták csökkentésével kapcsolatos javaslataikat már júliusban megfogalmazták és eljuttatták az Emberi Erőforrások miniszterének. Az ATV Híradójának riportja.

Közleményt adott ki Robert Wilson világhírű színházi rendező, akinek Oedipus című előadása a Vidnyánszky Attila és a Nemzeti Színház-féle idei 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) egyik sztárelőadása. Wilson közleményében arról ír, hogy nem tud elmenni szó nélkül a Magyarországon történtek mellett, ezért úgy döntött, a fesztiválon kapott művészi bevétele felét a FreeSZFE Egyesületnek adja – írja a Magyar Narancs.

Levelet írt Balogh János országos rendőrfőkapitánynak a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, miután a minap bilincsben vezettek el két orvosnőt, amiért a gyanú szerint hálapénz fogadtak el – írja a MedicalOnline. Kincses Gyula emlékeztetett rá, a MOK Országos Elnöksége természetesen továbbra is kiáll a hálapénz felszámolása, büntethetősége mellett, egyetért a szigorú, alapos, jogszerű eljárásokkal.