Július 1-én az OECD Inclusive Framework nevű akciócsoportja (amely a BEPS-projektben közreműködő országok inkluzív keretrendszerét jelöli) elfogadta a globális adóreform keretét létrehozó nyilatkozatot, amely 2021. október 8-án az adóreform fennmaradó technikai elemeit véglegesítő megállapodás formáját öltötte (beleértve a globális minimumadót is), immár 136 aláíróval. Ezúttal az Európai Unió tagállamai teljes egészében csatlakoztak a kezdeményezéshez, köztük a korábbiakban kimaradt Magyarország, Írország és Észtország is. Az ado.hu szakmai írása.

A hivatásos sofőröknek az Európai Unióban ötévente továbbképzésen kell részt venniük, e nélkül nem dolgozhatnak. Magyarországon a továbbképzés végén vizsgázni is kell, márpedig a számítógép kezelésében kevéssé jártas, főleg idősebb sofőröknek ez hatalmas stresszt okoz, jó páran el is hagyják emiatt a szakmát.

A német vállalatokat egyre inkább aggasztja a szakképzett munkaerő hiánya. Az autóiparnak azonban más problémái is vannak – írja az automobilwoche.de.

Éppen csak kezdene magához térni a pandémia által megtépázott film- és sorozatipar, máris újra fájhat a feje a hollywoodi stúdióknak. Hétfőtől 60 ezer dolgozó sétálhat ki a forgatásokról, ha addig nem sikerül megegyezni a munkafeltételek és a bérek javításáról. A sztrájk első körben az amerikai televíziós műsorokat, majd a sorozatok, végül a filmek megjelenését befolyásolhatja. A 24.hu írása.

A chiphiány miatt az október 11-i héttől három hónapig nem fog termelni a Stellantis autóipari konszernhez tartozó Opel Eisenach-ban lévő üzeme. A szakszervezetek azonban attól tartanak, hogy a szabályozást kihasználva a leállás jóval hosszabb ideig is elnyúlhat. 

Fontos eredmény született a globális minimumadóról zajló nemzetközi tárgyalásokon: sikerült elérni, hogy a magyar érdekeket érvényesítsék – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken a közösségi oldalán.

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a magasan képzett, unión kívüli munkavállalók európai alkalmazását lehetővé tevő, megújított kék kártya irányelvet, ami uniós remények szerint segít az egyes kulcságazatokban tapasztalható munkaerőhiány csökkentésében.

Rossz munkakörülményekről, kizsákmányolásról és kevesebb fizetésről számolt be a Guradian azokkal a munkavállalókkal kapcsolatban, akik jellemzően kelet-európai országokból érkeznek Nyugat-Európába, hogy aztán az ottani húsüzemekben dolgozzanak. A lap szerint ezeket az embereket általában közvetítőkön keresztül alkalmazzák, de "másodrendűnek" érzik magukat a helyiekkel szemben, akiket közvetlenül alkalmaznak a cégek.

Eddig mindössze 27 külföldi tartálykocsi-sofőr jelentkezett a 300 meghirdetett helyre. A katonák bevetése ellenére folytatódik az üzemanyag-válság, és más területeken is felütötte a fejét a hiány – olvasható a Népszavában.

Szinte az összes film és sorozat forgatása leállhat, az egyik legfontosabb szakszervezet megszavazta a sztrájkot – írja az infostart.hu.