Riadót fújt a svájci konföderáció statisztikai hivatala. A most közzétett legfrissebb adatok szerint ugyanis a Svájcban szegénynek tekintettek aránya eléri a hét százalékot – írja a HVG.

2018. január 1-jétől adómentességet élveznek Romániában az orvosi bérek, így próbálják meg az országban maradásra ösztönözni az orvosokat – nyilatkozta Bákóban a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea.

A Németországba menekültek részmunkaidős fizetése 139 500 forintnak felel meg, ami alig kevesebb, mint a magyar közszolgák teljes havi nettó bére, azaz 167 564 forint.

Theresa May brit miniszterelnök ismertette pártja programját a június nyolcadikára előrehozott parlamenti választások előtt. Belpolitikai szempontból a Brexit eredményes letárgyalása mellett a szociális ellátás költségvetésének jelentős emelése a program fő eleme, de kitér a szöveg a bevándorlásra is – írja az InfoRádió.

Összecsaptak a tüntetők és rendőrök Athénban, az országos szakszervezeti sztrájkhoz kapcsolódó felvonuláson. A görög érdekképviselet szerint a kormány tovább rontja a munkavállalók helyzetét a folyamatos adóemelésekkel és nyugdíjcsökkentésekkel. A kormány a kiadáscsökkentések legújabb köréről csütörtökön szavaz – olvasható a HírTV oldalán.

Az Európai Bizottság (EB) elfogadta a Jobbik béruniós kezdeményezését, így elkezdődhet az aláírásgyűjtés – jelentette be Facebook-oldalán Vona Gábor pártelnök.

Növekvő munkanélküliséggel, felpörgő inflációval, stagnáló bérekkel néznek szembe a brit munkavállalók a Brexit nyomán – írja a Világgazdaság.

Történelmi léptékben csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban, áprilisban 130 ezerrel kevesebben voltak állás nélkül, mint egy hónappal korábban – írja a Világgazdaság.

Nőtt a különbség az amerikai nagyvállalati vezetők és a munkavállalók jövedelme között tavaly. A tőzsdén jegyzett ötszáz legnagyobb részvénytársaság vezetői 2016-ban átlagosan 13,1 millió dollárt kerestek, 347-szer többet egy átlagos munkavállalónál. Egy évvel korábban 335-szörös volt a különbség – derült ki az AFL-CIO amerikai szakszervezeti szövetség éves jelentéséből – írja a Világgazdaság.

Az év elején csúcsot döntött az üres álláshelyek száma Németországban, az Institut für Arbeitsmarkt und Berufsforschung (IAB) számai szerint 1,064 millió embert keresek a cégek és szervezetek – írja az APA hírügynökségre hivatkozva a Die Presse.

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

Megvá­lasz­tot­tak — Mi lesz most?Bill Barry, a mun­ka­he­lyi szak­szer­ve­ze­ti tiszt­ség­vi­se­lők­nek szó­ló új könyv a­me­ri­ka­i szer­ző­je 2017. má­jus má­so­dik fe­lé­ben könyv­be­mu­ta­tó­kat tart Bu­da­pes­ten, Szom­bat­he­lyen, Kecs­ke­mé­ten és Mis­kol­con.

To­vábbi in­for­má­ció