Az FDSZ-ELTE elnöke, Pálfia Zsolt osztotta meg a hírt egy sajtóközleményben, miszerint 2024. április 11-én (csütörtökön) reggel 8:30-kor az állami fenntartású felsőoktatási intézményeken működő szakszervezetek, az FDSZ-BME, az FDSZ-ELTE és a MZTSZ-LFZE képviselői hivatalosan is átadják követeléseiket tartalmazó nyílt levelüket a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviselőjének.

A munkaviszony többféle módon megszüntethető. Ezek közül a közös megegyezés által nyílik leginkább lehetőség arra, hogy a felek figyelembe vegyék a másik érdekeit, és közben a saját igényeiket is érvényesíteni tudják. Ehhez persze szükség van arra, hogy a felek egymás között megállapodásra jussanak. Az alábbiakban az anyagi szempontokra fókuszálva ismertetjük a közös megegyezést érintő legfontosabb tudnivalókat.

Eredményesnek értékelte a VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezete azt a figyelmeztető sztrájkot, amit szerdán tartottak a kecskeméti Mercedes gyárban. Bár a megmozdulás sikeres volt a munkáltató továbbra sem kíván érdemi bértárgyalásokat folytatni a szakszervezettel.

Továbbra sincs megállapodás a pécsi Tüke Busz Zrt. és a sztrájkot szervező szakszervezet között.

Egykor március 8. nem a virágátadás és közhelyek, hanem a kőkemény egyenlőségért folytatott harc napja volt, emlékeztettek a közszférás szakszervezetek. Szerintük ma ismét a küzdelem, a főként nőket tömörítő szociális szféra gyermekbántalmazás és gyermekszegénység elleni küzdelme a legfontosabb feladat. A Mérce cikke.

Nem hajlandó tárgyalni a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezettel (SZAKSZ) a pécsi Tüke Busz a március 4-től -ig tervezett. sztrájkig. A pécsi buszosokat képviselő SZAKSZ hétfőtől tervez újabb, ezúttal négynapos munkabeszüntetést a február 27-28-i után, hogy a nemrég egyoldalúan bevezetett alapbéremelést 1,5 százalékkal összesen 20 százalékra emelje a munkáltató.

Kirúgott szakszervezeti vezető mellett tartott demonstrációt a Szikra Mozgalom a Continental nemzetközi cégcsoport szegedi gyára előtt. Azért tiltakoztak, mert Radics Gábort, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnökét január közepén azonnali hatállyal, végkielégítés és indoklás nélkül bocsátották el a ContiTech Rubber Industrial Kft.-től, közismert nevén a szegedi gumigyárból. A tiltakozáson maga Radics is megjelent, a Szegedre bevezető 5-ös főút mellett lévő gyár parkolójánál arról beszélt, hogy szerinte a szegedi Continentálból a makói üzem dolgozóinak érdekében éveken át folytatott szakszervezeti munkája miatt rúgták ki. Január közepén 27 év munkaviszony után, indoklás nélkül bocsátották el, és ennek okát a gyár üzleti titokként kezeli. Radics szerint mindez törvénytelen, ezért jogorvoslatot fog kérni.

A szakszervezet számításai szerint összesen havi 228 órát dolgoznak a tűzoltók, ezért átlagosan havi bruttó 456 ezer forintot kapnak 614 ezer forint helyett.

Eddig 5107 Volánbusz-sofőr írta alá, hogy a munkáltató nem elégséges bérajánlása esetén kész sztrájkolni – közölte a Népszavával a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke.

– Egyes városokban eltérő mértékben, de a Volánbusz dolgozóinak 20-40 százaléka már visszajelezte, hogy támogatja a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (Szaksz) bérharcát, és kész sztrájkolni, ha a munkáltató kedvezőtlen béremelési ajánlatot tesz – mondta a Népszava érdeklődésére a szervezet elnöke, Dobi István. Hozzátette: ahol most 40 százalékos a támogatottság, ott biztosan meglesz a 60 százalékos összefogás, ahol 20 százalékos, ott „rá kell kapcsolni”.