A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vitairatot készített, amiben összefoglalta, hogy alapvetően mi az oktatási rendszer hibája – írja az eduline.hu.

A tavaly novemberi pedagógustüntetésen átadott petíciókra sem reagáltak a szakminisztériumok. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a kormány ígérgetésekkel húzza az időt – írja a Népszava.

„Aláírom, mert gyalázat, hogy 3 gyermekes anyukaként 18 éve ugyanannyi a bruttó keresetem!!!”, „Múzeumban dolgozom, havonta 100 000 forintot helyettem valaki más kap meg.”, „Aláírom, mert teljes mértékben egyetértek vele.A nemzeti kulturális örökség megőrzését, amely névleg fontos a kormánynak, a legrosszabbul fizetett közalkalmazotti réteg próbálja évek óta egyre romló körülmények közepette megőrizni, szolgáltatni. A kirakatban nagyon fontosak a nemzeti értékeink, magyarságunk, miegymás, de a gyakorlatban a tényleg ezt őrző, szolgáló intézmények, munkatársaik a legelhanyagoltabb, kevésbé megbecsült részei a társadalomnak :-((„. A Mérce cikke.

Országszerte demonstrációkkal és fekete ruha viselésével tiltakoztak a közgyűjteményi és közművelődési dolgozók az ágazat megalázóan alacsony bérei miatt a Magyar Kultúra Napján – írja a Népszava.

Felháborítónak és fenyegetésnek tartja a buszos szakszervezet a balliberális városvezetés közleményét, amelyben azt írják a dolgozókért kiálló érdekképviseletnek, hogy tartózkodjanak a felelőtlen nyilatkozatoktól – írja a bama.hu.

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott arról a Magyarországon a legtöbb közoktatásban tolgozó tanítót és tanárt tömörítő Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)országos vezetősége, hogy hivatalosan is megalakította sztrájkbizottságát. A Mérce cikke.

A hálapénz és a Magyar Orvosi Kamara friss javaslatai kapcsán kérdezte szombaton az M1 csatorna Cser Ágnest, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnökét. Az MTI összefoglalója szerint az érdekképviselet etikátlannak és igazságtalannak tartja az orvoskamara javaslatát, amely szerint büntetni kellene a paraszolvenciát.

Úgy tűnik, a buszsofőröknek országszerte fogy a türelmük: Győrben az őszi önkormányzati választás után derült ki, hogy a városban gyakorlatilag összeomlott a buszközlekedés, Miskolcon november elején nevezett ki válságmenedzsert a frissen megválasztott, ellenzéki polgármester a helyi közlekedési társaság, az MKV Zrt. üzemeltetetésének élére, de a budapesti BKK-nál is szaporodnak a problémák. A Mérce cikke.

Merthogy szerintük a kultúra értékei ma romokban vannak Magyarországon, a kulturális szférában dolgozók bérei pedig e romok alatt – írja a szabadpecs.hu.

A könyvtárakban, múzeumokban, levéltárakban, közművelődési intézményekben dolgozók elfogadhatatlanul alacsony bére miatt idén is tüntetést rendez a Magyar Kultúra Napján a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) – írja a Népszava.

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ