A Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) továbbra is a tárgyalóasztalnál kíván eredményeket elérni, így a MÖSZ nem vesz részt a másik szakszervezet által május végére meghirdetett tüntetésen - erről a MÖSZ elnöke, Toma Lajos beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak pénteken a dolgozók a dán ablakgyáró cég, a Velux fertődi gyárában - mondta a Népszavának László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Rendkívüli elnökségi ülésen dönt szombaton a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ), valamint a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) a május végére tervezett demonstráció részleteiről - mondta a Népszavának Kusper Zsolt, a MOMSZ elnöke. Lapunk ma számolt be arról, hogy a mentők csalódottak, mert a januárra ígért tíz százalékos béremelést keveslik, ezért két érintett szakszervezet demonstrációt tart.

Torkukon akadt a dolgozóknak az ünnepi reggelihez tálalt szerdai miniszteri bejelentés. Demonstrációval kívánja kifejezni a hó végén a Markó utcai székház előtt, hogy mélyen csalódtak a mentőszolgálatnál működő három szakszervezetből kettő, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ). A harmadik, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MOSZ) kivár. Thoma Lajos elnök szerint, amíg a jövő évi költségvetés vitája tart a parlamentben, van remény – írja a Népszava.

 A béremelésekről szóló döntéseknél a kormány azt is mérlegeli, hogy a kedvezményezettek milyen arányban járulhatnak hozzá a Fidesz–KDNP sikeréhez a 2018-as választáson. Bizonyos köztisztviselői csoportok béremelési igényére egyelőre nincs kormányzati válasz, a szakszervezet sztrájkot fontolgat – olvasható a HírTV oldalán.

Összegyűjtöttek 804 aláírást az alapellátó fogorvosok, s ezzel már csaknem harmaduk támogatja, hogy munkalassító akcióba kezdjenek. A demonstráció alatt fölfüggesztik a térítésmentes kezeléseket és csak sürgősségi ellátást nyújtanak a lakosságnak – írja a Népszava.

Elfogadhatatlannak tartja a szakszervezet, hogy a Dunakeszi Járműjavítónál csak a fizikai dolgozók fizetése lesz magasabb idén, miközben a szellemi foglalkoztatottak kimaradnak a béremelésből – értesült a Magyar Idők. Ezért a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete kollektív munkaügyi vitarendezést kezdeményezett, amely – ha a folyamat nem hoz eredményt – akár sztrájkbizottságot is alakíthat. A vállalat ügyvezető igazgatója kérdésünkre kiemelte: minden dolgozó bére emelkedik a kormányzati iránymutatásnak megfelelően.

Megint sztrájkbizottság alakult a sopronkövesdi Autoliv kft.-nél a megrekedt bértárgyalások miatt. A biztonsági öveket gyártó cégnél tavaly március végén kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók, csak utána tudtak jelentősebb fizetésemelést elérni – írja a Kisalföld.

A gépjármű utasvédelmi berendezéseket gyártó Autoliv cégcsoport magyar vállalatánál április 14-én sztrájkbizottságot alakítottak – írja az autopro.hu.

99,9 százalék, hogy stimmelnek majd a számok a BKV írásos béremelési javaslatában, és a szakszervezetek lefújják a sztrájkkészültséget – mondta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDssz) elnöke tegnap az M1 aktuális csatornán.

Sztrájk 2.0



Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

Megvá­lasz­tot­tak — Mi lesz most?



Bill Barry, a mun­ka­he­lyi szak­szer­ve­ze­ti tiszt­ség­vi­se­lők­nek szó­ló új könyv a­me­ri­ka­i szer­ző­je 2017. má­jus má­so­dik fe­lé­ben könyv­be­mu­ta­tó­kat tart Bu­da­pes­ten, Szom­bat­he­lyen, Kecs­ke­mé­ten és Mis­kol­con.

To­vábbi in­for­má­ció