A jogvédők figyelmeztetik a demonstrálókat: ne adjanak okot az erőszakra, és a jogszerűtlennek érzett intézkedésnek se szegüljenek ellene – olvasható a 24.hu-n.

Karácsonyig kitartó országos demonstrációkról és "hosszú távú polgári ellenállásról" egyeztet az ellenzék, a szakszervezetek és az eddigi tüntetések szervezői - közölte Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Klubrádió műsorában.

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.

Nem a szakszervezetek szervezték a túlóratörvény elleni tüntetéseket, de mindegyiken jelen voltak. Naszályi Gábor az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta az ATV Start műsorában, hogy a spontán szerveződött tüntetésen ő is ott volt Nyakó István mellett az első sorban, és bizton állítja, az MSZP kommunikációs igazgatója nem vett részt erőszakos megnyilvánulásokban.

 A NER a héten nem csak az Országgyűlésben hekkelte meg a törvényességet, az elmúlt napokban az utcán is sor került aggályos eseményekre. Szerdán éjjel egy ismert hazai alternatív rockzenész is „bekerült a szórásba”. Történetét a hvg.hu-nak mesélte el.

 A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete 5 pontos javaslatcsomaggal rukkolt elő, a rabszolgatörvény miatti tiltakozások összehangolására – olvasható a Mércén.

 Aki a Parlamentet megrongálja, az nekünk okoz kárt. Szerencsére az egyenruhások profin és végtelen türelemmel kezelik a helyzetet. De ha egyszer úgy látjuk, hogy nem lesznek elegen, vagy egyszerűen csak veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet – írta Facebookon Volner János, a Jobbikból kizárt volt alelnök, aki jelenleg a Mi Hazánkban politizál.

Félelmet tükröz, ahogy a kormány kommunikál a szerdán kezdődött tüntetéssorozatról - állítja az ATV műsorában Krekó Péter, a Political Capital kutatási igazgatója. A Nézőpont Intézet viszont az ellenzék öncélú akciójának nevezi az eseményeket. A két nap alatt összesen 22 tüntetőt vettek őrizetbe, és 14 rendőr sérült meg.

 December 8-án tüntetést szervezett a Magyar Szakszervezeti Szövetség a rabszolgatörvény ellen. Ezen a demonstráción kérdőíves felmérést készítettek az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének munkatársai. Kiderült, kik tüntetnek a rabszolgatörvény ellen – olvasható a HVG cikkében.

 Elfoglalta a Margit hidat, majd a Szent István körúton a Nyugati felé indult a rabszolgatörvény ellen tüntető tömeg. Az Orbán, takarodj! rigmust skandáló menetet rendőrök kísérik, nyugodt a hangulat. A szakszervezet bejelentette: általános sztrájk jöhet – olvasható a Népszavában.


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ