Határozottan kéri a miniszterelnököt a közszolgálati szakszervezetek szövetsége, intézkedjen az otthoni munkavégzés bevezetéséről – olvasható a Népszavában.

Fontos kérdés a jelenlegi helyzetben, most pontosan hogyan kell kezelni a hiányzásokat, hogyan működik a digitális napló. Megnéztük az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) válaszát. Az Eduline cikke.

Valószínű, hogy több hónap, amíg helyre áll a normális élet. Ezért szükség van arra, hogy távlatokban gondolkodjunk - írja az óvodapedagógusoknak a Nemzeti Pedagógus Kar. Szerintük így működhet a Home Office az óvodákban. Az Eduline cikke.

Mozgalmas hétvégén van túl a pedagógustársadalom, a hét második felében pedig már elindul valami – egyebek mellett erről beszélt az ATV Start című műsorban a Pedagógusok Szakszervezete elnöke.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben sürgette hétfőn, hogy a koronavírus-járvány miatt a pedagógiai szakszolgálatok otthonról is működtethetők legyenek.

Hétfőtől a közvetlen rendelőintézeti betegellátásban csak 65 év alatti egészségügyi dolgozó vehet részt – derül ki abból a 24.hu birtokába jutott levélből, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma küldött szét a budapesti kerületekbe (és feltehetően nem csak oda, de megerősítést egyelőre e körből nyertünk). 

Már lehet jelentkezni a 2021-es pedagógusminősítésre, elérhető a jelentkezési lap és a fontos tudnivalók – írja az eduline.hu.

Az új szakképzési törvénnyel szembeni kifogásainak adott hangot a Pedagógusok Szakszervezete a hétfői konzultáción. Ezekre a felvetésekre is reagált Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár a Babits-központban tartott munkaértekezleten – írja a teol.hu.

Minden, a kapitányságokra átlépő kormányhivatali dolgozó csaknem ezer szabálysértési eljárást visz magával – írja a Népszava.

Az 2019-es helyhatósági választások előtt már felmerült, hogy a kormány elvenné az ökormányzatoktól az óvodákat, de később elült az ügy. A Narancs.hu viszont úgy értesült, hogy a kabinet tovább sem tett le erről a tervéről – írja a Magyar Narancs.

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ