A kormány nem segíti a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, pedig több mint félmillió gyerek él egyszülős családban. Valódi támogatások helyett egy fővárosi központra adtak félmilliárdot a volt kormányszóvivőnek, aki azonban „hálából” bebizonyította, hogy sokkal több ilyen család küzd anyagi gondokkal, mint azt a korábbi adatok alapján tudtuk – írja a Népszava.

Nem várnak tovább a főpolgármesterre a szakszervezetek, közvetlenül a miniszterelnöktől kérnek pénzt az önkormányzati dolgozók béremelésére. Az Egységes Közlekedési Szakszervezetet (EKSZ) megdöbbentette, hogy Tarlós István azt nyilatkozta, nyereségessé tette főváros cégeit, miközben például a BKV éppen a veszteségre és a tulajdonosi elvárásokra hivatkozva hárítja el a béremelési követeléseket – írja a 24.hu.

Novemberben, a kormány döntése után egyösszegű kompenzáció­ban részesülhetnek a nyugdíjasok, ha az infláció magasabb lesz 1,6 százaléknál – írja a Magyar Idők.

Sokan nem tudják, pedig jó néhány betegség - többek között a gluténérzékenység - után is jár adókedvezmény. Ennek összege 2017-ben havonta 6 375 forint, de vajon mire elég ennyi pénz? Bár egyre több a gluténmentes élelmiszer a boltok polcain, de ezek a hagyományos összetételű termékeknél akár tízszer drágábbak lehetnek – olvasható a Pénzcentrum cikkében.

– Egy 22 éves, diplomával még nem rendelkező, de az informatikához jól értő fiatalember – aki történetesen a fiam – állásinterjúra jelentkezett egy cégnél. Az elbeszélgetés végén nettó 250 ezer forintos bérigényt jelentett be, ami diákmunka esetében különösen irreálisnak hangzik. És itt jön a poén: a cég rövid mérlegelés után alkalmazta a fenti feltétellel, sőt cafetéria juttatást is kap azóta – olvasható a szon.hu cikkében.

A kisebb áfakulcs mellett csökkent, a nagyobb mellett nőtt a forgalom. A vendéglősök végül benyelték az áfakulcs csökkentést. A pincérek bére a földet súrolja, még mindig jócskán elmarad az átlagtól – írja a Pénzcentrum.

Tizennégy százalékos béremelést szeretnének a hódmezővásárhelyi Villeroy dolgozói. A szakszervezet aláírást gyűjt. Legközelebb kedden tárgyalnak a cégvezetéssel. Az érdekképviseleti vezető addig nem nyilatkozik, a cégvezetés közleményt küldött a delmagyar.hu-nak.

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Kiadta a toborzással foglalkozó Hays magyarországi leányvállalata az idei Salary Guide útmutatót, amely a 2016-os év alapján tisztázza 13 szakterületen a saját adatbázisuk szerint jellemző béreket. A közölt adatokból leginkább a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok bruttó fizetéseire lehet következtetni, ugyanis a Hays a saját ügyfélkörében végezte a felmérést.

A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy az MVM Zrt. továbbra is csak 7,5 százalékos bérfejlesztést javasol a következő 3 évre, holott korábbi ígéretei és a kormány álláspontja alapján 30-40 százalékos emelés is kilátásba volt helyezve. Ezért a képviselet levelet írt Orbán Viktornak és tüntetésre készül – írja a napi.hu.

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

Megvá­lasz­tot­tak — Mi lesz most?Bill Barry, a mun­ka­he­lyi szak­szer­ve­ze­ti tiszt­ség­vi­se­lők­nek szó­ló új könyv a­me­ri­ka­i szer­ző­je 2017. má­jus má­so­dik fe­lé­ben könyv­be­mu­ta­tó­kat tart Bu­da­pes­ten, Szom­bat­he­lyen, Kecs­ke­mé­ten és Mis­kol­con.

To­vábbi in­for­má­ció