Gondosan ki kell számolnia a több százezer kisnyugdíjasnak, alacsony jövedelmű családnak, ha zöldséggel akarják változatosabbá tenni az étrendjüket - írja a Népszava.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása nyitotta meg a parlamenti őszi félévet. Ebben több friss döntésről is beszámolt - írja az mfor.hu.

Fürjes Balázs szerint a pedagógusok bérének rendezéséhez az kell, hogy folytassák a jelenlegi gazdaságpolitikát.

Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt.

Egyes szektorokban már most is fizetnek ennyit. Országosan viszont továbbra is nagyok a bérkülönbségek.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) konferenciáján adott elő többek között Dr. Farkas András nyugdíjszakértő, aki azt az elsőre talán meghökkentő címet adta az előadásának, hogy vajon miért nem kötelezők az önkéntes nyugdíjpénztárak. Szerinte – még ha a nevében és szigorúan véve nem is kötelezők – számos szempontból így kellene tekintenünk a nyugdíj-megtakarításokra. Különösen, ha arra a két, két és fél évtizedre gondolunk, amit egy átlagos magyar nyugdíjban tölt.

Az EU jóváhagyta Magyarország 2022-2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely alapján a vállalkozások pályázhatnak.

A 2022-es minimálbér- és garantáltbérminimum-emelésről szóló tárgyalások során hamar egyetértés alakult ki a minimálbér 200 ezer forintos szintjéről, de a garantált bérminimum szintjének meghatározását a vállalkozók a kormány által biztosított támogatások mértékétől tennék függővé. Legalább 5 százalékpontos munkáltatóiteher-csökkenést szeretnének kapni. Véleményünk szerint érdemi különbséget nem lehet tenni a garantált bérminimum és a minimálbér-emelés aránya között, így 20 százalékos emelés lehet terítéken mind a két kategória esetében – írja a Világgazdaság.

A vállalatok többsége nem bírja ki a járulékcsökkentés nélkül a béremelést - jelentette ki Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

Először kinyírta az állam a munkáltatói pénztári befizetéseket a teljes adóztatással, most pedig számon kéri a pénztárakon, hogy nem elég ügyesek a tagtoborzásban. Tény, hogy egyre öregszik a pénztári tagság, és szükség lenne a fiatalok bevonására. Csakhogy ehhez a munkáltatókra is nagy szükség lenne – hangzott el a Pénztárkonferencián.