2,5 millió ember kaphat jövőre egyheti juttatást, az intézkedésre 77 milliárdot költ a kormány - olvasható az infostart.hu oldalán

Elfogadta Magyarország 2021-es központi költségvetését az Országgyűlés pénteken.

 Több tízmilliárd forint pluszbevételt vár 2021-től a kormány a kisadózó vállalkozások tételes adója, a kata átalakításától. Mintegy 400 ezren adóznak így Magyarországon, csakhogy a munkaadók egy része munkaviszony helyett foglalkoztatja így a munkavállalóit, így jogosulatlan versenyelőnyre tesz szert. A törvénymódosítás jelenlegi formáját több szervezet is kritizálja – derül ki Dr. Bákonyi László adójogi szakértő elemzéséből a Piac és Profit oldalán.

A pandémia előtt mintegy 110 ezer magyar nyugdíjas dolgozott, ám helyzetükből adódóan ők voltak a legelsők, akiknek búcsút mondtak a hazai vállalatok. De vajon mi lesz a sorsuk most, hogy enyhült a helyzet? Van visszaút számukra a munka világába?  A Pénzcentrum cikke.

Tovább szigorítják a társadalombiztosítási járulékot nem fizetők életét. Aki bármilyen okból nem fizette az illetéket, és ennek összege több, mint féléves hátralék, annak a szükséges kórházi kezelést ki kell fizetnie. Legalábbis erre lehet következtetni a legfrissebb Magyar Közlönyből. Az mfor.hu írása.

Ma ér véget a koronavírus okozta veszélyhelyzet idején meghosszabbított kilakoltatási moratórium, így valószínűleg már holnap megkezdődnek a kilakoltatások országszerte. A Város Mindenkié csoport ma délelőtt a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatót, hogy felhívja a figyelmet az elhelyezés nélküli kilakoltatások embertelen gyakorlatára – írja a Mérce.

Zajlik az élet a Magyar Postánál: július közepén végleg bezár egy nagyobb forgalmú budapesti postahely az egyik plázában, és szintén július közepére derülhet ki, hogy mekkora béremelést kaphatnak a postások – olvasható az mfor.hu-n.

Nemcsak a cégek, a gyermekes családok és a nyugdíjasok járnak jobban mától, hanem a pedagógusok is. Július elsejétől tíz százalékkal emelkedik ugyanis a köznevelésben dolgozó pedagógusok bére. Az intézményvezetők pótlékai pedig a duplájára, helyetteseiké pedig ötven százalékkal nőnek. Mától átlagosan átlagosan harminc százalékkal több pénzt vihetnek haza a szakképzésben dolgozó pedagógusok – hangzott el az M1 Híradójában.

Úgy tudjuk, volt olyan kórház, ahol már arról tájékoztatták a dolgozókat, hogy az egyszeri juttatásban részesülő dolgozók egymástól eltérő nettó kifizetéseket kaphatnak – írja a Népszava.

Még a vírus előtt megállapodtak az idei béremelésekről a szakszervezetek, de a korlátozások miatti munkaidőcsökkentések és leállások miatt a dolgozók elvesztették a bónuszokat – olvasható a Népszavában.

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ