A NAV a honlapján friss információkkal, tájékoztatókkal és egy videóval is segít tájékozódni a szja-visszatérítéssel összefüggő kérdésekben – közölte az adóhivatal.

Megemelik a sérült gyermeket nevelők pótlékát: aki eddig havi 10 000 vagy 5000 forintot kapott, annak januártól 50 000, illetve 25 000 forint jár – írja a HVG.

Tízről húsz százalékra nő a 2020-ban bevezetett pótlék, ám egyéb, a minimálbérhez kötött béremelésről egyelőre nincs szó.

A minimálbér és a garantált bérminimum 2022. évi emelésével összefüggő javaslat vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés szerdán.

Meghaladta a 428 ezer forintot a hazai bruttó átlagkereset, amely a tavalyi időszakhoz képest 9,1 százalékos növekedést jelent - közölte a KSH.

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) november 25-ei ülésén a belügyi tárca képviselői által adott tájékoztatás szerint akár 2022 márciusáig is elhúzódhat a – miniszterelnök által eredetileg januárra ígért – fegyverpénz kifizetése, melynek számítási alapja a tervek szerint (a rendőrök számára kedvezőtlen módon) még az idei illetmény lenne. A napi.hu cikke.

Alapjában nem mond újat, de megerősíti az eddigi folyamatokat a Takarék Index élhetőségi rangsora.

Markáns változást szeretnének a bérekben a pedagógusok, akik közül sokan anyagi gondokkal küzdenek. Az oltatlan iskolai dolgozók fenyegetését elfogadhatatlannak tartják. A Népszava cikke.

Már csak pár hónapot kell várni és érkezik az szja-visszatérítés 1,9 millió gyermeket nevelő dolgozónak. A kormány által jövő februárban kifizetendő családtámogatási lépéssel kapcsolatban azonban még mindig sok a kérdés, hiszen ahány ember, annyi élethelyzet és annyi egyedi eset. Ezt bizonyította, hogy korábbi felhívásunkra olvasóink valóságos levéláradattal reagáltak és rengeteg kérdést tettek fel a 2022-es szja-visszatérítésről. Mi a helyzet elvált párok esetén, vagy nem házastársi/élettársi kapcsolat esetén? Mi történik a munkanélküliek esetén, vagy a csed-ben, gyed-ben, gyes-ben részesülőknél? Érdemes-e még trükközni a családi adókedvezménnyel, hogy a párok kimaxolják a visszatérítés összegét? Mi történik, ha valakinek év közben szűnt meg 2021-ben a családi pótlék-jogosultsága? Az osztalékra visszajár a levont szja? Mire készülhetnek a katások, mennyi jár nekik vissza és hogyan? Az RSM adószakértői állták a sarat, segítségükkel mindent megválaszolnak a Portfolio cikkében.

Alapesetben az adott hónap második hetében utalja a bankszámlákra a kincstár a nyugdíjakat, ám decemberben más a forgatókönyv.