A tipikusnak mondható család, a két felnőttből és két gyermekből álló háztartás létminimuma tavaly majdnem 300 ezer forint volt - olvasható a Népszavában.

A Kométa húsipari cégnek a tervei megvalósításához elkötelezett munkavállalókra és új szakemberekre is szüksége van, ezért az áprilisi átlag 3,4 százalékos béremelést októbertől megduplázzák. A fizikai területen dolgozók átlagosan 5, a szellemi munkát végzők 3 százalékkal keresnek többet jövő hónaptól - jelentette be a cég. A napi.hu írása.

Ott élnek jól az emberek, ahol erős, jól működő szakszervezetek vannak - mondja a DK európai parlamenti képviselője. Az Orbán-kormány itt megszüntette a párbeszédet.

Miközben Magyarországon már nem lehet munkahelyvédelmi bértámogatásra pályázni, más országok továbbra is fenntartják ezt az intézkedést a gazdaságuk és a munkahelyek védelméért. A szakszervezetek szerint a magyar kormánynak is követnie kell Németország, Ausztria vagy Románia példáját, és több munkavállalóra ki kell terjesztenie a bértámogatási rendszert. Az Infostart cikke.

A hozzátartozói nyugellátások között a legnagyobb nagyságrendet az özvegyi nyugdíj képviseli. Ebből adódóan ezzel a nyugellátással kapcsolatban érkezik a legtöbb kérdés is. Tekintsük át a legfőbb tudnivalókat az özvegyi nyugdíjjal kapcsolatban. Az ado.hu írása.

Belátható időn belül, másfél év múlva parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, és mintha a kormány elkezdené a tenyerén hordozni a nyugdíjasokat. Legalábbis nehéz másra gondolni akkor, amikor azt látjuk, hogy a normál havi kifizetésen felül a következő egy évben ötször kapnak valami pluszt, extrát a havi apanázson kívül a nyugdíjasok – írja a 24.hu.

Az idei tanévtől, a megújuló szakképzéssel együtt, elindul az új szakképzési ösztöndíjrendszer is, amelynek célja, hogy minden tanuló számára biztosított legyen a támogatás, ugyanakkor a juttatások hiányzás- és eredményfüggők legyenek.

Drasztikusan nőtt azok száma, akiknek sokkal kevesebb pénzből kell megélniük a járványt követő válság miatt – olvasható a Népszavában.

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint jó lenne már látni a gazdaság harmadik negyedéves számait ahhoz, hogy le tudjanak ülni – írja az infostart.hu.

Ombudsmani vizsgálat segíthet a sérült gyereküket évtizedeken át otthon ápoló szülőknek, hogy nyugdíjuk mellé állami támogatást is kapjanak – írja a Népszava.