Csökkent a szegénység és a társadalmi kirekesztődés kockázatával érintett emberek száma 2017-ben Európában és Magyarországon is, azonban ha a számok mélyére nézünk kiderül, milyen elkeserítő a helyzet hazánkban. A nyugdíjasok helyzete például a korábbiakkal szemben romlott 2017-ben – írja a napi.hu.

 Sajnos a gyakori kérdések között szerepelnek az ideiglenes özvegyi nyugdíjjal, özvegyi nyugdíjjal kapcsolatos kérdések, mert nem ritka a hozzátartozó elhalálozása. Összegyűjtöttük a legfontosabb, leggyakrabban kérdezett tudnivalókat ezzel a nyugellátással kapcsolatban – írja az ado.hu.

 Állítsa vissza a kormány a cafeteria rendszerébe a kedvezményes munkáltatói befizetések lehetőségét – kezdeményezi a Magyar Bankszövetség. A bankszövetség arra kéri a kormányt, hogy a most megszüntetett lakástakarék, mint takarékossági forma helyett – szakmai egyeztetés alapján – olyan új konstrukció közös kialakítása váljon lehetővé, amelyben az állami támogatás hosszú távon működhet.

A megtorpanás után az elmúlt években ismét növekedésnek indult az éhezők száma a világban – hívta fel a figyelmet Plántek Lea, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kommunikációs munkatársa az október 16-i Élelmezési Világnap alkalmából – írja az Infostart.

 A boltos bérlista első felében inkább a nagyobb boltok, a második felében a kisebbek eladói vannak, a forgalom növekedése azonban már évek óta nem éri utol a báremelések ütemét – írja az mfor.hu.

Bár a nyugdíjkiadások évről évre nőnek Magyarországon, a nyugdíjak reálértéke egyre kisebb ütemben emelkedik: 2017-ben például már csak 0,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Eközben a magyar nyugdíjrendszerben egyre több aránytalanság jelent meg - írja a napi.hu.

 Hogy mennyire lesz forró az ősz az Audi-bértárgyalások során, egyelőre nem tudni. Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) azonban Tisztes megélhetés címmel kérdőívet tett fel az oldalára, s egyben jelezte, hogy a tárgyalássorozat - egyelőre egy munkáltatói ajánlattal - elkezdődött. Németh Sándor AHFSZ-elnökkel ennél a pontnál ült egy asztalhoz a Kisalföld munkatársa.

 Már csak közel másfél millió lakossági mulasztást tartanak nyilván a lakossági hitelinformációs rendszerben. Látványosan javul a hitelintézetek háztartási portfóliójának minősége is – tudta meg a Világgazdaság.

Főként a nagyvállalatoknál maradhat meg jövőre is a munkavállalókat bevonzó cafeteria. A továbbra is adókedvezménnyel adható SZÉP-kártya a legelterjedtebb – olvasható a Népszavában.

Hosszasan magyarázza a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrás Minisztériuma (EMMI), hogy mennyivel nőttek a nyugdíjak az elmúlt időben és ez a költségvetésnek mennyi kiadást jelentett, de a lényegi kérdésre - mennyi most a nyugdíjak mediánértéke - végül nem kapott választ Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő – olvasható az mfor.hu-n.

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ