Az elmúlt 10 évben nem vettek fel a magyarok annyi személyi hitelt, mint amennyi idén várható. Az új hitelek összege - a K&H Bank felmérése szerint - a teljes piacon elérheti az 550-570 milliárd forintot, ami 25-26 százalékos növekedést jelenthet az év végéig – írja a Népszava.

Hiába a kormányzati dicshimnusz az emelkedő nyugdíjakról, a reálérték megőrzéséről, a statisztika szerint egyre többen élnek a szegénységi küszöbként meghatározott jövedelemből. Magyarul: egyre több a szegény nyugdíjas – írja az mfor.hu.

A köztársasági elnök családtagjainak is kedvezményeket biztosítana egy törvényjavaslat, miközben jelentősen megemelné a hivatalban lévő elnök juttatását. A köztisztviselők petícióban tiltakoznak.

A hálapénz ellen egy eszközzel nem lehet küzdeni, több eszközre van szükség. Az első a béremelés, méghozzá egy tisztességes, egylépcsős, amiből a társadalom és az orvos is érzi, hogy a doktorok "ki lettek emelve, meg lettek becsülve" - mondta az Index élő videointerjújában Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke.

Petícióban kéri a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a kancelláriaminisztertől, hogy az ő bérüket is emeljék meg, mint a köztársasági elnökét.

Milliókkal emelkedhet több állami intézmény vezetőjének fizetése, ha az Országgyűlés elfogadja a kormány javaslatát. Havonta bruttó 4-millió forintot kereshet a Gazdasági Versenyhivatal, illetve az Energia Hivatal vezetője, de csaknem ennyit utalnak majd az Alkotmánybíróság elnökének is. Az ellenzék szerint mindaddig pofátlanság duplájára emelni a vezetői fizetéseket, amíg a közalkalmazottak éppen csak a bér-minimumot keresik meg. A kormány szerint: ez a béremelés az intézmények függetlenségének erősítéséről szól – írja az atv.hu.

 Békés város önkormányzata saját költségvetéséből 4,4 millió forinttal támogatja a közép- és főiskolás tanulókat.

 Ülésezett szerdán az Országos Nyugdíjas Parlament, a küldöttek több kérdésben is sürgős intézkedéseket kezdeményeztek - adta hírül a szervezet.

A Magyar Telekom jövőre legfeljebb 450 munkavállalót épít le, és 5 százalékkal emeli a béreket a társaságnál az érdekképviseletekkel kötött megállapodása alapján.

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről – írja a Magyar Hang.

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ