Amikor ezt maguk a pedagógusok mondták, akkor de facto elzárkóztak a felvetések elől. A Népszava cikke.

Az elszálló infláció a vasutas társadalomban is indulatokat vált ki, az egyre növekvő árak mellett ugyanis egyre kevesebbet ér a bérük, ami az alacsonyabb keresetű vasúti dolgozókat különösen negatívan érinti – üzente meg levelében a MÁV-Volán csoport vezérigazgatójának, Homolya Róbertnek a Vasutasok Szakszervezete (VSZ).

Eddig már több mint 875 ezer egy százalékos nyilatkozat érkezett elektronikusan az adóhivatalhoz – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

Átlagosan legalább 13-15 százalékos béremelésre lenne szükség 2022-ben a versenyszférában az árak emelkedése miatt. Ez a mérték várhatóan még nem vezetne magasabb inflációhoz a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint - írja a Magyar Nemzet.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt, szemben a hivatalos, 9,5 százalékos áprilisi inflációs adattal, ami részben statisztikai okokra, részben azonban a megfigyelési módszertanra vezethető vissza –  közölte ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése eredményeit a kutatóintézet.

Áprilisban már 9,5 százalékos volt infláció, hamarosan 10 százalék fölé emelkedik a mutató és ott is marad, ami azt jelenti, hogy októberben emelni kell a nyugdíjakon. A Népszava cikke

Áprilisban tovább növekedett az élelmiszerboltokban a K&H SZÉP kártya használat: a költések közel harmadát itt használták fel.

A választási csatazaj elültével érdemes a figyelmünket ismét a mindennapi élet problémáira fordítani. Ezek között az egyik izgalmas kérdés: mire számíthatnak a nyugdíjasok az újabb – régi/új – kormányzati ciklusban? A Népsava cikke.

A héten ismét összeült a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, ahol a kormány tájékoztatta a szociális partnereket a háború gazdasági hatásairól. A következő hónapok legnagyobb kihívása a keresetek vásárlóértékének megőrzése lesz – mondták a VG-nek a szakszervezeti vezetők.

Érettségi után, júliustól nem jár sem a családi pótlék, sem a családi adókedvezmény az érettségizett fiatal után a szülőknek - hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu. Az eltartották számába ugyanakkor beleszámít a továbbtanuló is.