A tulajdonos így köszöni meg a munkájukat.

 Plusz telefonszámot tett elérhetővé a lelki telefonsegély szolgálat, mert a koronavírus helyzet miatt annyira megnőtt a hívások száma, hogy az eddigi számokon már képtelenek a hívásokat fogadni. Hétfő este óta már elérhető az új szám is, a homokháti térségben már korábban léptek – olvasható a Magyar Narancsban.

A kutyák és macskák jelenléte hosszú távon csökkenti a vérnyomást, a stresszt és a depresszió tüneteit, ezzel együtt pedig növeli a munkahelyi teljesítményt és kreativitást is. Egy a magyar állattartók megkérdezésével készült felmérés szerint a háziállatok jelenléte sokat segít abban, hogy könnyebben átvészeljük a kijárási korlátozással járó bezártságot – írja a ma.hu.

A Pihentesd a dokit kezdeményezés célja, hogy a járvány miatt leterhelt egészségügyi dolgozók munkahelyükhöz minél közelebb tudjanak lakhatást találni.

„Kérem, maradjanak otthon!” Elsőre pofonegyszerűnek és könnyen teljesíthetőnek tűnik ez a felszólítás, de ma már mindannyian érezzük, hogy mennyire nem az. A parkok, közterületek egyre inkább hemzsegnek az emberektől, sok fiatal mindennap mással karanténozik, idősebb családtagjaink pedig a folyamatos könyörgés ellenére sem hajlandók abbahagyni a napi boltba járkálást. A Qubit írása.

A koronavírus világjárvány nyomán kialakult válság háromrétű. Egyrészt egy közvetlenül okozott egészségügyi válság. Túlterhelt kórházak, betegek százezrei, maffiamódszerekre hajazó, mindenféle együttérzést nélkülöző, egymást túllicitáló versengés nemzetek közt a szükséges egészségügyi felszerelésekért. Másrészt gazdasági. Leálló gyárak, megszűnő munkahelyek, teljes ágazatok csőd közelbe kerülése, elszegényedés, éhezés. Harmadrészt pedig mentális válság is jár a vírus nyomában. Félelem, magány, tehetetlenség és bizonytalanság uralja a gondolatainkat. A Mérce írása.

Gyakorlatilag három munkakörben kell helytállniuk azoknak a szülőknek, akik otthon vannak a gyerekeikkel a karantén idején. Az összezártság a konfliktusok melegágya lehet, de attól még senki nem rossz szülő, hogy nehezen bírja türelemmel a jelenlegi helyzetet. Szél Dávid családi és párkapcsolati tanácsadó szakpszichológust kérdeztük arról, milyen stratégiákkal lehet átvészelni ezt az időszakot – írja a HVG.

Egészen pontosan egy hónapja zajlik otthonainkban a digitális oktatás, és sok családot nagyon megvisel a kialakult helyzet, melyben nem csak a járványhelyzet alakulása, a munkahelyeik elvesztése, de gyermekeik tanulmányi előmenetele miatt is aggódniuk kell. Pszichológus segítségével kiderítettük, tanárrá kell-e válnia most minden szülőnek, és egyáltalán hogyan álljunk most az otthoni tanulás jelenségéhez? A Pénzcentrum cikke.

A Random – kortárs fotográfusok csoportja izgalmas kezdeményezést indított a magyar fotográfusok és fotóművészek körében, amellyel segíteni szeretné az egészségügyi dolgozók munkáját a jelenlegi nehéz helyzetben – olvasható a képriportokkal, fotóesszékkel, képes történetekkel és interjúkkal jelentkező Bigpicture visual storytelling magazin oldalán – írja a roadster.hu.

Nagyon úgy tűnik, hogy a fizikai valóságon túl már tudat alatt is fertőz a koronavírus. A közösségi médiában egyre többen számolnak be gyakori, szokatlan álomképekről, a „miért álmodok furcsákat mostanában” kérdés (legalábbis angolul) pedig egy hét alatt megnégyszereződött a Google keresési trendjei között. A Qubit cikke.