Az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT) továbbra is szolidáris a sztrájkoló pedagógusokkal. Bár sokan és sokszor elmondták, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, a pedagógus a sikeres ország záloga. Ha elfogynak a tanárok, nem lesz jövőnk! A pedagógusok hivatástudatára nem lehet a végsőkig hagyatkozni. Ezt észre kell vennie a magyar kormánynak. Nem a Vodafone megvásárlása a legjobb befektetés Magyarország számára, hanem a tanárok bérének emelése és az oktatás szabadságának visszaállítása.

Mentse meg a nyugdíjasokat a kormány! – követeli a Vasutasok Szakszervezete. A VSZ méltó megélhetésre alkalmas rögzített minimálnyugdíjat, a 200 ezer forint alatti nyugdíjból élők számára havonta 5 ezer forintos étkezési utalványt, a magányos idősek részére pedig rezsibefagyasztást javasol. A szakszervezet az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvényén ma bejelentette, 3 millió forintos segélykeretet biztosít a legnehezebb helyzetbe került idős tagjai számára.

Hangos szolidaritási mozgalmat kezdeményez országszerte a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet. Az EKSZ segíti a Tanítanék mozgalom, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), valamint a magukért kiálló pedagógusok és diákok tiltakozását. A közlekedési szakszervezet felkér minden hivatásos és civil járművezetőt, hogy október 5-én és 14-én, a PDSZ által meghirdetett sztrájknapokon pontosan délben dudaszóval jelezze, együtt érez a megbecsülésükért küzdő pedagógusokkal, aggódik a diákok oktatása, gyerekeink, unokáink jövője miatt és tiltakozik a további retorziók ellen.

 Továbbra is támogatja a helyi gördülő sztrájkok megszervezését a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Ösztönzi, hogy a fővárosi és vidéki iskolák, helyi közösségek, szülők élőlánccal, flashmobbal fejezzék ki tiltakozásukat, amiért a kormány évek óta semmilyen érdemi döntést nem hoz az oktatás helyzetének javítására, közben feláldozza a gyermekek, a diákok jövőjét!

A VDSZ a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak elbocsátása kapcsán tiltakozik a jogtiprás ellen, és amiatt, hogy a kormány hosszú idő óta semmibe veszi a pedagógusok követeléseit, és most már tárgyalni sem hajlandó velük.

Hamarosan nyomorgó, fázó, éhező nyugdíjasok országa leszünk – hívta fel a figyelmet a nyugdíjasok egyre romló megélhetési helyzetére az idősek világnapja alkalmából is a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A MASZSZ nyugdíjas tagozata sürgős nyugdíjemelést, a novemberben esedékes nyugdíj-kiegészítés legalább az inflációnak megfelelő mértékét,  és a szegénységben tengődő idős emberek további sürgős megsegítését követeli. 

NYUSZET: Érdemi párbeszédet sürgetünk. Az idős társadalom saját erejéből, helyzeténél fogva nem tudja kivédeni az elhibázott gazdaságpolitika következtében egyre súlyosbodó körülményeket.

 Az aláíró magyar szakszervezeti szövetségek nevében tiltakozunk azok ellen a kormányzati és egyes munkáltatói nyilatkozatok és intézkedések ellen, melyek alkalmasak a pedagógus társadalom érdekeiért kiálló, oktatásban dolgozó kollégák megfélemlítésére!

Közösen sürgetik levélben a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma monitoring bizottságának összehívását a VKF munkavállalói és munkáltatói oldal képviselői.

Szó sem lehet egyszámjegyű minimálbér-emelésről, hiszen még a mértéktartó gazdasági előrejelzések sem zárják ki az év végi 20 százalékos inflációt sem – közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség, miután a napokban kiderült, már augusztusban is 15,6 százalékkal romlott a pénz. És még csak most jön a java – szögezi le a szövetség elnöke.