Lassan elkezdtek visszatérni az irodisták a munkahelyeikre. A fővárosban lassabb, a megyeszékhelyeken gyorsabb a folyamat, a fiatal felnőttek és a felsőfokú végzettségűek többsége még mindig főleg otthonról dolgozik. A 60 év fölöttiek és a nők viszont a jelek szerint kevésbé nélkülözhetőek az irodákban – írja a napi.hu.

A munkaerőpiaci helyettes államtitkár, Horváth Tamás távozása a hétfő esti Magyar Közlönyből derült ki. A határozat értelmében megbízatása “lemondására tekintettel” szűnt meg, most hétfői hatállyal.

5 milliárd forintos beruházást hajt végre Komáromban a Cloud Network Technology Kft., a Foxconn cégcsoport tagja. A beruházást a magyar kormány egymilliárd forinttal támogatja – írja az MTI. Szijjártó Péter külügyminiszter a beruházás kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a kormány „a világjárvány alatt sem tért le a bevált útról”, azaz folytatta a „beruházásösztönzést” és „segély helyett munkát adott az embereknek”. A Mérce írása.

Idén nyáron nem csupán az idénymunkák, hanem a járvány visszaszorítása nyomán újranyitó vendéglátó- és szálláshelyek, a visszatérő rendezvények, illetve a kereskedelmi szektorban működő cégek is jelentős plusz munkaerőt fognak igényelni, amelynek kielégítésében kiemelt szerep jut a diákmunkának – jelzi előre a Trenkwalder.

2020-ban az előzetes adatok szerint a munkaerő-ráfordítás nagysága 5,9 százalékkal elmaradt az előző évitől, és 338 ezer ember teljes munkaidős (évi 1800 óra) tevékenységének felelt meg. A fizetett alkalmazottak száma az évtized első felében még nőtt, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a mérséklődő családi munkaerőt a fizetett alkalmazottak munkája váltotta fel – írja az agroforum.hu.

A mostani válság nem hasonlít a 2008-ashoz: mélyebb, ugyanakkor sokkal gyorsabb lesz a kilábalás. Bizonyos problémáktól viszont nem szabadulhatunk: a munkaerőhiány például már újra itt van velünk, csak más formában - mondta el Porfolio HR Revolution 2021 Konferenciájának nyitóelőadója, Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Baja Sándor a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a konferencia második előadásában azokról a demográfiai kihívásokról beszélt, melyekkel szembe kell néznie az országnak, de szót ejtett 2021 legfontosabb toborzási eszközeiről, ahogy az elmúlt hónapok főbb munkaerőpiaci folyamatairól is.

A gazdasági nyitással számos munkaerőpiaci bizonytalansággal szembesülhettek a cégvezetők, ám úgy fest, nem várt helyről kapnak segítséget. Az akadályok sikeres leküzdésében nagy szerepük van az atipikus foglakoztatás egyik legnépszerűbb szereplőinek, a diákoknak – írja a napi.hu.

A legrosszabb a bizonytalanság érzése – válaszolták a legtöbben a HR Portál friss online felmérésében, amelyben a munkavállalók a koronavírus-járvány munkahelyi megéléséről nyilatkoztak. Minden nyolcadik válaszadónak felmondtak egy évvel ezelőtti munkahelyén. Az otthonról dolgozók mindössze 45 százaléka elégedett munkaadója támogatásával. A jelenlegi munkakedv magasabb pontszámokat kapott, mint az energiaszint, azaz többeknek lenne kedvük dolgozni, csak nincs hozzá erejük – írja a 24.hu.

Februárban 104 ezerrel kevesebb magyarnak volt munkája, mint egy évvel ezelőtt. A KSH adatai alapján decemberről januárra 97 ezren vesztették el az állásukat, februárban azonban 14 ezren vissza tudtak térni a munkába. Ez azt jelenti, hogy a háromhavi átlagos foglalkoztatottság 50 ezres csökkenést mutat az egy évvel korábbihoz képest. Az ATV Híradó riportja.

A technológiai területen dolgozó nők több mint fele (56 százaléka) úgy látja, hogy az elmúlt két évben javult a helyzet a nemek közötti egyenlőség terén a munkahelyükön – írja a Világgazdaság.

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.