Valamennyi kormányhivatal pluszpénzt kapott az augusztus 31-ével záruló közmunkaprogramok meghosszabbítására jövő február végéig - tájékoztatta a Népszavát a Belügyminisztérium.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a VG érdeklődésére elárulta, 4326 egyéni vállalkozó adta be a szükséges adatlapot annak érdekében, hogy az új kata alá tartozhasson szeptember 1-jétől - írja a Világgazdaság.

A koronavírus-járvány az egyik legnagyobb változást a munkahelyeken hozta, még pedig a távmunka széles körű elterjedésével. Idén tavasszal szinte az összes járványügyi korlátozást feloldotta a kormány, így elhárultak az akadályok az irodai visszatérés elől. Bár még továbbra is rengetesen dolgoznak otthonról, mégis sok munkaadó szeretné, hogy visszatérjen az élet a régi kerékvágásba, a dolgozók pedig az irodába. Mennyi esélye van, hogy hosszú távon is bevett gyakorlat marad home office? Számolhatunk-e tömeges irodai visszatérésre szeptembertől? A Pénzcentrum cikke.

A jövő év eleje fordulatot hozhat egyes ágazatokban a munkaerőpiacon; olyanokban, amelyek termékei, szolgáltatási iránt csökken a fogyasztói kereslet. Egyelőre kitart a munkaerőhiány.

Újabb tízezerrel kevesebb közfoglalkoztatott lesz jövőre. A leépítés most szeptemberben elindul, a belügyi tárca mégis változatlan feltételekről ír - írja a Népszava.

A VG érdeklődésére megerősítette a Belügyminisztérium, hogy tovább csökkenhet a közmunkások száma, ugyanakkor jelezte, ha szükséges, bármikor további forrásokat tud a programokhoz rendelni - írja a Világgazdaság.

Bár magas szintű kormányközeli ügyvezetőt „igazolt” a fényforrásgyár, nem valószínű, hogy megmenekül, csak a héten Nagykanizsáról négyszáz embert küldtek el – tudta meg a Népszava.

Elindult a minisztériumok karcsúsítása a 24.hu-hoz eljutott információk szerint. A Kormányzati Tájékoztatási Központ arról nem adott pontos információt, hogy a különböző tárcáknál, illetve a hozzájuk tartozó szervezeteknél hány munkahely szűnik meg, de kérdésünkre megerősítette a spórolási szándékot:

A második negyedévben, az április-júniusi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 157 ezret tett ki, a munkanélküliségi ráta 3,2 százalékon állt - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Már közel 22 ezer fiatal dolgozik a Nyári diákmunka program támogatásával – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a Facebook-oldalán.

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.