Azt ígérik, még ebben az évben lehet jegyezni – írja a HVG.

 A minisztériumok, központi- és háttérintézmények, kormányhivatalok dolgozóinak életét szabályozó decemberben elfogadott új törvény értelmében a köztisztviselőknek egyetlen napot sem lehetett áthozni 2019-re a tavalyi szabadságokból, az elveszett szabadnapokat a hivataloknak meg kellett váltani. Ez az egyetlen – valójában indokolatlanul szűk határidőt szabó – döntés kivett a kormány zsebéből majdnem tízmilliárd forintot.

 Továbbra is rengeteg ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról, éppen ezért minden lehetséges platformon toboroznak a munkáltatók, már köztéri plakátokon is. Nemrég egy közterület-felügyelőket kereső utcai hirdetésbe botlottunk bele, melynek érdekessége, hogy benne a béreket is nyíltan kommunikálják – írja a Pénzcentrum.

A cafeteria rendszer átalakítását követően a vállalatok többsége nem szüntette meg a juttatások rendszerét - derül ki a Process Solutions Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató (PS) reprezentatív felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Elmaradt tegnap az egyeztetés a lapunk által korábban bemutatott bérvitában a Spar áruházlánc és a targoncás munkakörben alkalmazott dolgozókat képviselő ügyvéd, illetve a szakszervezet között.

Még kilenc nap és kiderül a keserű valóság a magyar bérekről, mivel a KSH publikálja az új, jóval nagyobb adatbázisra épülő keresetstatisztikájának januári számait. A Policy Agenda komoly visszaesésre számít.

Nem az ígért mértékben emelték a köztisztviselők fizetését - pedig egy impozáns 30 százalékról volt szó – írja a Népszava.

Szabóné Lakatos Erzsébet, a Vegyipari Dolgozók Biogal Szakszervezetének titkára a haon.hu-nak elmondta: a gyógyszergyár vezetése eredetileg azt ígérte, hogy április 1-től 7,7 százalékkal növeli a béreket, de nem egyformán mindenkinek. Mivel a dolgozók ennél többet szerettek volna, február közepén demonstrációt tartottak az üzemnél.

205 ezer forintot kéne a vesztes per után fizetnie a 200 ezret kereső munkavállalónak, de szerinte azoknak kéne fizetnie, akik annak idején átcsábították a Zsolnaytól az ellene kreált cégbe. Ami aztán csődbe ment, a Zsolnay pedig túlélte a viharos időszakot. Az ügyletek mögött álló Pécs városa hárít – írja a HVG.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint legalább 50 százalékkal kellene emelni a betegszállítók alapbérét és a túlórájukat is rendesen ki kellene fizetni.


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ