Saját nyereségéről mond le az Éhenhalok.hu ételrendelő portál, hogy így segítse az egészségügyi dolgozókat. A kezdeményezésben résztvevő egyik étterem azt is vállalta, hogy ételt szállítanak a Szent János Kórház munkatársainak.

Virágkorát éli a házhozszállításos rendelés a koronavírus-járvány miatt. Ennek ad felületet az Éhenhalok.hu is, amely minden rendelés utáni bevételét a Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjének ajánlja fel. Céljuk, hogy az egészségügyi dolgozók minden szükséges eszközhöz hozzájussanak.

Az év elején még a Heim Pál Kórházat segítette a cég. A járvány berobbanásával azonban a Kútvölgyi kórház került előtérbe, amely azóta is karantén kórházként funkcionál. Ahogyan korábban, most is a jutalékról mondanak le a honlap tulajdonosai.

A mi jutalékunkat adjuk oda tulajdonképpen. Illetve az éttermek, amit nekünk, számunkra adnak a közvetítői jutalékot, és ami nyereség azt adjuk oda

- mondta el Végh Gábor, az Éhenhalok.hu ügyvezető igazgatója.

Néhány – a kezdeményezéshez csatlakozott – étterem plusz terhet is bevállalt. Mint ahogyan tette a Bocanova is. Nem csak megemelt jutalékkal, de ingyen pizzával igyekszik megköszönni az egészségügyben dolgozók munkáját. 

Persze nem csak a profitról való lemondás az adakozás egyetlen formája. Van, aki ideiglenes lakással, van, aki friss zöldséggel, míg mások ingyen fuvarral segítik a frontvonalban harcolókat. A szakszervezeti vezető örül az összefogásnak, de mint mondta, továbbra is védőfelszerelésre lenne a legnagyobb szükség a kórházakban.

Ez az első és legfontosabb. És ez nem csak a covidos osztályokon. Ott természetesen ugye maximális védelem mellett kell, hogy dolgozzanak a dolgozók. de a többi osztályon is, hiszen bármikor, ha egy beteg bejön azt nem tudhatjuk, hogy pozitív-e vagy negatív

- mondta Eisenhauerné Fördős Andrea, a Független Egészségügyi Szakszervezet alelnöke.

Azt is hozzátette: számos kezdeményezés segíti országszerte az egészségügyi intézményeket.

Forrás: ATV

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!