A Pihentesd a dokit kezdeményezés célja, hogy a járvány miatt leterhelt egészségügyi dolgozók munkahelyükhöz minél közelebb tudjanak lakhatást találni.

Már több mint kétszáz egészségügyi dolgozó kapott ingyen lakást civilektől, számol be az RTL Híradó. A Pihentesd a dokit kezdeményezés nem csak Budapesten, hanem több nagyvárosban is segíteni tudott az elmúlt hónapban. A közösség célja, hogy a koronavírus-járvány miatt leterhelt egészségügyi dolgozók munkahelyükhöz minél közelebb tudjanak lakást találni.

Elképesztő, amit ők csinálnak, és abszolút méltatlan körülmények közt éjjel-nappal dolgoznak, úgyhogy gondoltam, hogyha nekem van egy ilyen lehetőségem, akkor ezzel élnem kell

– nyilatkozta a felajánlók egyike. Egy ápoló pedig arról beszélt: nap mint nap találkozik betegekkel, akikről nem tudni, fertőzöttek-e. Ő, ha nem kapott volna lakást, akkor a veszélyeztetett korosztályba tartozó szüleitől kellene munkába járna, ráadásul nem is Budapestről, ahol dolgozik.

Az úgynevezett ingyen használati szerződéseket egyelőre egy hónapra kötik, de később meghosszabbíthatják őket. Két cég azt is vállalta, hogy a kiköltözések után fertőtlenítik a lakásokat.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!