A Random – kortárs fotográfusok csoportja izgalmas kezdeményezést indított a magyar fotográfusok és fotóművészek körében, amellyel segíteni szeretné az egészségügyi dolgozók munkáját a jelenlegi nehéz helyzetben – olvasható a képriportokkal, fotóesszékkel, képes történetekkel és interjúkkal jelentkező Bigpicture visual storytelling magazin oldalán – írja a roadster.hu.

 A felhívás értelmében fotókat vásárolhatunk a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára.

Az aukción résztvevő neves alkotók egy-egy fotográfiát ajánlottak fel, amelyre a Random Facebook-oldalán publikált képgalériában, kommentben lehet licitálni. A képek méretétől, technikájától és egyediségétől függetlenül minden esetben ötezer forintos áron indulnak el. A leütési ár közvetlenül az egészségügyi alapítvány számlájára kerül.

A kezdeményezés ötletadója Urbán Ádám fotográfus, a Random csoport tagja, szervezője pedig Mucsy Szilvia fotográfus, a Random egyesület elnöke, a Budapest FotóFesztivál igazgatója. Kezdeményezésük fotográfus körökben nagy sikert aratott, pár nap alatt ötvennégy művész ajánlott fel egy-egy alkotást.

A szervezők reményei szerint a fotókedvelők körében hamar híre megy a különleges lehetőségnek, amellyel egy fontos ügyért tehetnek egy fotográfia megvásárlásával, így komolyabb összeg gyűlhet össze

– írja a Bigpicture.hu.

Az aukció április 19-én, vasárnap éjfélig tart.

Forrás: roadster.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!