A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének minimalizálása érdekében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Tudományegyetem és a Tüke Busz Zrt. együttműködésével április 8-a, szerdától naponta indulnak autóbuszjáratok az egészségügyi dolgozók részére Kertváros és a PTE KK Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között – írja a bama.hu.

 A dolgozói járatok a reggel 6 és a délután 18 órai műszakváltásokhoz igazodnak.

Az autóbusz egészségügyi dolgozói járat felirattal a Krisztina tértől minden nap 5:15-kor valamint 17:15-kor indul és az Aidinger János utca – Nagy Imre út – Keszüi út – Vásárcsarnok – Kórház tér – Klinikák útvonalon közlekedik. A műszakváltás után a Klinikáktól 6:20, valamint 18:20-kor indul a járat és a Kórház tér – Autóbusz-állomás – Keszüi út – Nagy Imre út – Aidinger János utca – Krisztina tér útvonalon közlekedik.

A klinikai járatok, ahogy az egyéb menetrend szerint közlekedő járatok is, minden forduló után fertőtlenítő takarításon esnek át, ezáltal is minimalizálva a vírus terjedésének kockázatát.

Szerda reggel már mintegy 30 egészségügyi dolgozó vette igénybe járatot.

Forrás: bama.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!