Február 20-án megérkezett az egészségügyben dolgozók beígért béremelése. Az Emmi kora délutáni közleményében azt írta: 8 százalékos illetményemeléssel járó januári bérkülönbözetet jelenti, és a béremelés a következő időszakban is folytatódik – írja a 24.hu.

Egy egészségügyi dolgozóknak létrehozott Facebook-csoportban folyamatosan jelennek meg az érintettek panaszai arról, hogy mennyit jelent a mostani béremelés: a legtöbbjüknél néhány száz forintot.

Íme néhány komment:

  • 1023 ft… A mai reggelimre elég is..Tudják ezek, hogy alázzanak meg..
  • 1024 nem is tudom mire költsem
  • 933 Ft  :( nem biztos, hogy holnap már bejövök dolgozni (Erre egy válasz: Bemész, mert be kell menned….nyilvan neked is szukseged van erre a szanalmas penzre)
  • 401 ft. Nem fedezte a reggelimet…
  • 27 év utàn 5516 ft! Hurrà!
  • 1200 FORINT SZENTLŐRINC MENTŐÁLLOMÁSON AZ ÁTLAG. Nem tévedés, ezerkétszáz forint.

Van, aki iróniába csomagolja elkeseredettségét:

Nem tudom mit panaszkodtok…… Emberek!!!! Végreee!!!!! Erre vártam és ma reggel megváltozott az életem! Kiutalták végre a várva várt 10+8, azaz 18!!!!!! Mondom TIZENYNYOLC SZÁZALÉKOS béremelést! Köszönöm FIDESZ és köszönöm OMSZ!!!!!! 3838 ft!!!!!!!!!! Köpjenek és áljanak alá!!!!

És úgy tűnik, a matek sem ugyanúgy jön ki mindenkinél: van egy kollégám. Ugyanaz a munkakör, ugyanaz a családi státusz, ugyanaz a fizetési kategória. Nekem 3838, neki 8500 forint!!!!!????? Komolyan diszkalkulias az OMSZ bérszámfejtője.

A legutóbbi nagyobb béremelést tavaly decemberben kapták meg az egészségügyi dolgozók, akkor is nagy volt a felháborodás:

Forrás: 24.hu

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.