A Dura-Kuti diplomamunka-pályázat 2023 pályázati kiírásra beérkezett pályamunkák közül a Bíráló Bizottság két diplomamunkát Dura-Kuti díjban, egyet pedig dicséretben részesített. A díjátadó ünnepségnek az idén is a Hotel Benczúr adott otthont.

 A 2024. június 12-én megtartott díjátadót dr. Antmann Katalin, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés elnöke nyitotta meg. Megnyitójában összefoglalta a díj névadóinak - dr. Kuti Lászlónak és dr. Dura Lászlónak - életpályáját, a szakszervezeti mozgalomban betöltött szerepét. Méltatta a dicséretben és díjazásban részesített pályázók teljesítményét. Az oklevelek átadása után a jelenlevők meghallgatták és megvitatták az elismerést kapott pályázók prezentációt. A rendezvény állófogadással zárult.

 Az alapképzés kategória díjazottja:

Tóth Nikolett

 Szegedi Tudományegyetem - Juhász Gyula Pedagógusképző Kar végzett hallgatója.

Diplomamunkájának címe: A vezetői kompetenciák változása a Covid-19 pandémia hatására

 Tóth Nikolett diplomamunkájának célja azoknak a vezetői kompetenciáknak, vezetőfejlesztési szükségleteknek a feltárása volt, melyek a pandémia – és bármely más, hasonló válsághelyzet – időszakában elengedhetetlenek a hatékony irányításhoz. A hangsúlyt a krízishelyzetben érvényesülő vezetői kompetenciákra, azok munkavállalókra gyakorolt hatásaira, a megfelelő vezetési stílusokra, illetve a kompetenciák fejlesztési lehetőségeire helyezte. A kutatás folyamán a vezetői kihívásokon túl azok a nehézségek is ismertté váltak, amelyekkel a munkavállalók szembesültek a pandémia idején. Ennek alapján a munkahelyi képzések jövőbeni témáira is javaslatokat tett. Sajnos a díjazott egészségügyi problémák miatt nem tudott személyesen részt venni a díjátadón.

 

A mesterképzés kategória díjazottja:

Tímár Márta Erzsébet

Eötvös Loránd Tudományegyetem - Gazdaságtudományi Kar végzett hallgatója.

Diplomamunkájának címe: A szervezeti változásra vonatkozó vezetői nézetek

 

Tímár Márta Erzsébet

Tímár Márta Erzsébet arra a problémára kereste a választ, hogy mik a szervezeti változásról alkotott  vezetői nézetek. Kutatásának célja, a hazai szervezetek – versenypiaci szereplők és közszférában működők – döntéshozói körében tapasztalható attitűdök, tapasztalatok, vélemények megismerése, a változásmenedzsment megítélésének vizsgálata volt. A vezetői gondolkodás jobb megismerése, megértése, amely alapot adhat a vezetők eredményesebb változáskezelésének támogatását szolgáló javaslatok kidolgozására, akár egy vezetői képzési program keretében.

A diplomamunkát bemutató prezentáció itt érhető el.

 

Dicséretben részesült:

Keztyűs Noémi Boglárka

Budapesti Gazdasági Egyetem - Pénzügyi és Számviteli Kar végzett hallgatója.

 Diplomamunkájának címe: A munkavállalók megtartásának módszerei és lehetőségei egy közösségi közlekedési vállalatnál

 

Keztyűs Noémi Boglárka

Keztyűs Noémi Boglárka diplomamunkájában a rendelkezésre álló munkaerő-megtartó módszereket és lehetőségeket vizsgálta egy fővárosi köztulajdonban álló gazdasági társaságnál. A kutatási eredményei alapján javaslatokat fogalmazott meg a társaság munkaerő-megtartásra vonatkozóan.

A diplomamunkát bemutató prezentáció itt érhető el.