Pénzbüntetésre ítélte jogerősen a Miskolci Törvényszék azt a két munkáltatót, akinek a hibája miatt leszakította egy tiszaújvárosi nő karját egy meghibásodott tésztagép. Magyari Beáta a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a másodfokú bíróság helybenhagyta az első fokú ítéletet és fejenként 540 ezres bírsággal sújtotta a két volt főnökét. Emellett kötelezte őket az 1 millió 600 ezer forintos perköltség megfizetésére is.

Az éttermeknek Magyarországon is megtiltották, hogy bekapcsolják a légkondícionálókat, mert az segítheti a SARS-CoV-2 terjedését. Az irodákban viszont mehetnek a berendezések, ezzel gyorsítva a vírus fertőzésveszélyét – olvasható a napi.hu-n.

Hiánypótló és egyedülálló online képzés indul szakszervezeti tisztségviselőknek. A képzés megalkotói olyan ismert és elismert szakszervezeti szakértők, vezetők, akik szerint szemléletváltásra van szükség a magyar szakszervezeti mozgalomban. A szakszervezetek csak így nyerhetik vissza korábbi tekintélyüket és súlyukat, és csak így tudnak érdemben javítani tagjaik élet- és munkakörülményein. Ennek a változásnak az egyik katalizátora a hamarosan induló képzés.

A munkavállalói érdekképviseletek feladatai, működési és együttműködési lehetőségei a mindennapokban a 2012. évi Mt. hatálya alatt.

SZEF AKADÉMIA
MEGHÍVÓ

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

2015. október 10-én, szombaton 10.00 órai kezdettel

ÁLLAM ÉS TÁRSADALOM
címmel
tartja a SZEF AKADÉMIA első rendezvényét a Budapest, Múzeum u 7. alatti
KOSSUTH KLUBBAN