Kritikus szakaszhoz értek a 2022-es minimálbérrel kapcsolatos hazai fejlemények. Egyre biztosabb, hogy 200 ezer forint lesz a bruttó minimálbér jövőre, erről már a jövő héten egyeztetnek Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának résztvevői. Közben az is eldőlni látszik, hogy a kormány hogyan kompenzálja a nagy béremelés miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalkozásokat. Ennek kapcsán bemutatjuk, hogy a bruttó 200 ezer forintos minimálbér esetén mennyi marad a dolgozók zsebében és ez mennyivel lehet több az idei évhez képest.

Az elmúlt napokban ismét a figyelem középpontjába került a minimálbér 2022-es összege. Legutóbb Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének egyeztetése után juthattak egyre többen arra a következtetésre: lényegében már szinte el is dőlt, hogy jövőre bruttó 200 ezer forint lesz a minimálbér összege.

Ha viszont elfogadjuk, hogy 2022-től már 200 ezer forint lesz kereken a bruttó minimálbér összege, akkor logikusan merülhet fel sokakban a kérdés: mindebből mennyi marad nettóban?

A cikk a Portfolio oldalán érhető el.

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.