Az egészségügyi dolgozók nem tudják elkerülni, hogy kapcsolatba kerüljenek fertőzött betegekkel, így nekik mindenképpen szükséges a maszk viselése a jelenlegi járvány idején is. Sok szép összefogásra láthatunk példát az interneten, többen vállalják, hogy ingyenesen készítenek maszkokat az egészségügyi intézmények munkavállalóinak.

E szép vállalásokból gyűjtöttünk össze párat. Mintául szolgálhatnak azoknak, akiknek van rá lehetőségük, hogy maszkok varrásával segítsék az egészségügyi dolgozók sokszor emberfeletti munkáját. A már meglévő csoportokhoz való csatlakozással, új csoport alakításával, vagy akár a sok helyen fellelhető szabásminták és elkészítési útmutatók segítségével egyedül varrással is érdemes belevágni a segítségnyújtás eme formájába. Megkönnyíthetjük így azok munkáját, akik nap mint nap küzdenek mások életéért.

Varróház Online

Azok kedvéért, akik nem, vagy alig tudnak varrni a szabásminta mellé megkapják automatikusan az ingyen varrótanfolyamot. Ingyenes videók a varrógép befűzéséről, beállításáról, használatáról.

Maszk Szívküldi Kispest

Készítsd el magadnak ingyen. Mosható bélelhető maszk

Összefogás – Maszkkészítés

Segítő összefogás maszk készítés

Maszkkészítés házilag a Győri kórháznak

Maszkot A Frontra! – Összefogással az ellátórendszer dolgozóiért

Szájmaszk készítő angyalok

Maszkot kérek szépen! Budapesten a kispesti lakosok igényelhetnek ingyen maszkot a csoporttól.

Kő maszk?

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.