Hiánypótló és egyedülálló online képzés indul szakszervezeti tisztségviselőknek. A képzés megalkotói olyan ismert és elismert szakszervezeti szakértők, vezetők, akik szerint szemléletváltásra van szükség a magyar szakszervezeti mozgalomban. A szakszervezetek csak így nyerhetik vissza korábbi tekintélyüket és súlyukat, és csak így tudnak érdemben javítani tagjaik élet- és munkakörülményein. Ennek a változásnak az egyik katalizátora a hamarosan induló képzés.

A tanfolyam a munka világának több szereplőjét is szeretné megszólítani, így minden olyan szakszervezeti tagnak, tisztségviselőnek és munkavállalónak szól, aki szeretné munkáját még hatékonyabban végezni, valamint szeretne részt venni a magyar szakszervezeti rendszer paradigmaváltásában.

A képzésre jelentkezhet minden olyan munkavállaló, aki elégedetlen keresetével, munkakörülményeivel, és minden olyan szakszervezeti tag is, aki úgy gondolja, hogy valamin változtatni kellene, mert hiába fordult a szakszervezethez, az nem tudott neki érdemben segíteni.

Az online képzésre várjuk a jelenlegi, és valamilyen szakszervezeti pozíciót ambicionáló szakszervezeti tisztségviselőket is. A képzés azoknak a tapasztalt tisztségviselőknek is szól, akik adott esetben évek óta jól ellátják feladataikat, sok mindent elintéztek már, de azt érzik, hogy többre lenne szükség, és még sikeresebbek szeretnének lenni.

A program szakmai vezetői Karácsony Szilárd és Meskó László.

Karácsony Szilárd végigjárta a mozgalom minden lépcsőfokát, munkahelyi szinttől a hazai és nemzetközi vezető testületekig bezárólag töltött be tisztségeket. Szakszervezeti szervezetfejlesztési szakértő, oktató, a Munkakönyv és Szak-könyv című könyvek szerzője, valamint a Munka-lap című érdekvédelmi folyóirat kiadója és főszerkesztője volt. Meskó László újságíró, szerkesztő, kommunikációs szakértő. Több mint négy évtizede dolgozik a sajtóban. Írt újságba, szerkesztett tv műsort, készített kommunikációs és marketing terveket, tartott kommunikációs tréninget. Az elmúlt 15 évben a szakszervezeti mozgalomban dolgozott kommunikációs vezetőként.

Bár a magyar szakszervezeti rendszer sokrétű, a 2018. szeptember 17-én induló online kurzusunk nem szakma-specifikus, így cégek, vállalkozások és állami intézmények alkalmazottai számára egyaránt hasznos információkat ad.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy azt minden szakszervezeti tisztségviselő használni tudja.

A tananyag 14 fejezetből áll majd, és részletesen, a mai kor kihívásaira is reflektálva foglalkozik azzal, hogy mi a szakszervezet, hogyan működik, mik a funkciói, valamint például, hogy hogyan kell tagokat szervezni, stratégiát alkotni, kommunikálni. Szó lesz arról is, hogy miért fontos a szerződésképesség, és mik a feltételei, hogy hogyan kell-lehet-érdemes kezelni a panaszokat, sérelmeket, és többek között, hogy mit kell tudni a szakszervezet gazdálkodásáról, a szakszervezeti akciókról, szolgáltatásokról és a nemzetközi kapcsolatépítésről.

További információ: www.eszakszervezet.hu, illetve Meskó László, 06 30/821 3521

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.