Elkezdődtek szerda délután a bértárgyalások a kormány, a munkavállalók és a munkaadók részvételével. Utóbbiak képviseletében Dávid Ferenc a HírTv Magyarország élőben című műsorában azt mondta, a kormányzattól többéves programot várnak arról, miként tervezik az élőmunkára rakódó terhek csökkentését.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára egyetért azzal, hogy számos ágazatban béremelés szükséges – és ez immár versenyképességi kérdés.

„Az elmúlt évekkel ellentétben most a versenyképesség, a magyar gazdaság fejlődésének most már – ön is  a bejátszásban a legkiválóbb közgazdászokat idézte - mindenki azt mondta, hogy a bérkérdés az igazából a versenyképesség, Magyarország jövője szempontjából meghatározó kérdés. Ez nem hangzott el olyan rég, ha visszagondol az elmúlt években, mondtuk, hogy a létminimum kicsi, ez nem jó, meg elmennek a fiatalok. Most már tömegével mentek el, és látjuk, hogy versenylépességi hátrányt okoz az ilyen mélyen lent tartott bérszínvonal” – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Forrás: HírTv