Elfogadhatatlan és érdekképviselőtől álságos az egyik munkavállalói csoportot összeugrasztani a másikkal – áll a VDSZ, a szakszervezet közleményében.

Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ-EDDSZ) elnöke azt javasolta az orvosoknak, hogy mondjanak le év eleji béremelésükről a szakdolgozók javára.

A VDSZ szerint ez nem szakszervezeti magatartás.

Az érdekképviseleteknek közösen kell erőt és szolidaritást mutatni az egészségügyben is. Az egészségügy nagy bajban van. A kormány Vodafone-t vásárol, és a reptérre ácsingózik ahelyett, hogy a pedagógusok mellett az egészségügyben dolgozók követeléseit teljesítené.

Ma a várólisták növekednek, műtétek maradnak el csak azért, mert nincs kellő számú személyzet. Ezt nem lehet Cser Ágnes-féle üzenetekkel úgy kezelni -  az orvosokat is zsarolva – hogy az állam ne biztosítsa a dolgozók bérének forrását. Sok helyen a ledolgozott ügyeleti órákat sem számolják el, így fosztva meg járandóságaiktól az egészségügyben lelkiismeretesen munkájukat végzőket.

A VDSZ követeli, hogy Cser Ágnes inkább maradjon csendben és az összes illetékes szakszervezettel tárgyaljon az illetékes minisztérium, a kormány pedig mihamarabb rendezze az így is szinte éhbérért dolgozó egészségügyi szakdolgozók bérét.