Ingyenes hívható zöld számon várja a méltánytalan munkahelyi bánásmódban részesülő közigazgatási és közszolgálati dolgozók jelentkezését a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Az akció részleteiről jövő hétfőn számol be a szervezet elnöke, Boros Péterné – írja az mfor.hu.

Ha más megoldás már nincs 

Az MKKSZ - mint azt korábban írtuk - akciót indít augusztus 21-től, melynek során a csatlakozó államigazgatási egységeknél a vonatkozó szabályokat pontosan betartva történik majd a munkavégzés. Ez azt jelenti egyebek mellett, hogy a 8 órás munkaidőt is be fogják tartani a hivatali dolgozók, vagyis arra lehet számítani, hogy lassulni fog az ügyintézés. A túlórázás nélkül ugyanis képtelenségnek tűnik az ügyhátralék ledolgozása.

Aközigazgatásban és a közszolgálatban a siralmas munkabérek miatt egyre nagyobb a szakemberhiány - írta az MKKSZ. A folyamatos működést a munkáltató - vagyis az állam - a bérek rendezése helyett "trükközéssel" próbálja megoldani, így gyakori például a kettős jelenléti ív, vagy a szabálytalan túlmunka.

A szervezet szerint a törvények nem csak a munkavállalókra, de a munkáltatókra is vonatkoznak, még akkor is, ha az nem más, mint az állam.

Az MKKSZ a 0613384271 ingyenesen hívható telefonszámon várja a munka szabályainak megszegéséről szóló bejelentéseket - akár névtelenül is.

Az akció első szakasza jövő hétfőn indul, és október 7-én, a Tisztes Munka - Tisztes Munkabér szakszervezeti világnapján zárul.

Forrás: mfor.hu 

 

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.