Fekete pólós demonstrációt tartanak szeptember 21-én a buszsofőrök: erről a Szolidaritás Autóbuszközlekedési Szakszervezet intéző bizottsági ülésén döntöttek – írja a sonline.hu.

A Szaksz hét megyében – Somogy, Tolna, Baranya, Hajdú, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém – rendelkezik képviselettel, több mint ezer buszvezető tagja van. Dobi István elnök közölte: az alacsony bérek következében kialakult létszámhiány és az ezzel összefüggő problémák miatt döntöttek a figyelemfelhívás mellett.

A szakszervezet három év alatt 50 százalékos keresetfejlesztésre tett javaslatot, ám Szivek Norbert, az MNV Zrt. vezérigazgatója az Autóbuszközlekedési Szakszervezetek Szövetségének küldött levelében ezt nem támogatta. Dobi István azt mondta: szeptember 21-én üzemkezdéstől a műszak végéig tart a demonstráció. A járművezetők fekete pólóban vagy ingben ülnek a volán mögé, s így fejezik ki tiltakozásukat. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mennyien csatlakoznak a felhíváshoz, ám az elnök szerint jelzésértékű a megmozdulás.

Forrás: sonline.hu