A SZAKSZ főleg az alacsony bérek miatt kialakult létszámhiány okozta problémák megoldására, a VOLÁN társaságoknál  demonstrációt tart.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) szeptember közepén "fekete pólós" demonstrációt tart, hét megyében (Baranya, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém) a volt VOLÁN" társaságoknál. Az autóbuszvezetők és a karbantartó szakmunkások tiltakozását elsősorban az alacsony bérek miatt kialakult létszámhiánnyal összefüggő problémák váltották ki, és megmozdulásukkal erre szeretnék még nyomatékosabban felhívni, a tulajdonosi jogkörgyakorló MNV Zrt. figyelmét.

A demonstrációban részvevő autóbuszvezetők az üzemkezdéstől, üzemzárásig fekete ingben, vagy pólóban fognak ezen a napon munkát végezni.

A demonstráció megtartása mellett azért döntött a SZAKSZ, mert az MNV Zrt. vezérigazgatója az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségének, 2015. augusztus 26. napján olyan tartalmú válaszlevelet küldött, amiben a Szövetség három év alatti 50 %-os keresetfejlesztési igényét és az azzal kapcsolatos tárgyalások megkezdését nem támogatta.

A SZAKSZ továbbra is kiáll a követelése mellett és elfogadhatatlannak tartja, hogy pl. egy autóbuszvezető 200-220 óra jelenléti idő (a munkahelyen töltött idő) mellett, 100 000 Ft. nettó fizetésből kell, hogy megéljen és gondoskodjon családjáról.


Dobi István
SZAKSZ elnök

    Kiadó: Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet