A Figyelő tegnapi cikkére reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Titkársága. Azt írják: „a közszféra legbiztosabb munkahelye a NAV”.

A tárcától érkezett levélben így fogalmaznak: „a közszféra legbiztosabb munkahelye a NAV. Itt a legkisebb a fluktuáció, a dolgozók jelentős többsége élethivatásként tekint munkájára, erről árulkodnak a NAV munkatársai által kitöltött kérdőívek." A tárca közlése szerint sokan még magasabb fizetésért sem hagynák el a hivatalt.

A NAV-nál a fluktuáció annak ellenére is jóval a piaci és a közigazgatási átlag alatt van, hogy jól képzett adószakembereket folyamatosan keresnek tanácsadó cégek, vállalkozások. A minisztérium úgy véli, a szeptemberi „távozási" statisztikát nem lehet összehasonlítani a nyári vagy a tavaszi hónapokkal. Az elemzések szerint szerte a világon a legnagyobb a fluktuáció - a nyári szabadságok miatt - a kora őszi hónapokban. Ezt alátámasztja a NAV statisztikája is. Egyébként megerősítették a Figyelő Online-nak, hogy a kormánytisztviselők közül 123-an távoztak idén szeptemberben. Hozzátették: egy évvel korábban 122-en.

Forrás: Figyelő