Mint arról a szakszervezetek.hu is beszámolt, munkahelyi problémáiról írt búcsúlevelében az öngyilkos tűzoltó. Az esettel kapcsolatban Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerkesztőségünk megkeresésére portálunknak kifejtette: véleménye szerint a vezetőség hibája, hogy a tiszt eldobta az életét.

Mint mondta, a műszaki biztonsági tiszti beosztást általában egy ember tölti be, de az elképesztően nagy munkahelyi nyomás és felelősség miatt csak kevesen vállalják. Van, ahol két éve nincs betöltve ez a pozíció, mert nem találnak rá embert. Sokszor előfordul, hogy valaki elvállalja, belekóstol és továbbáll: ezért a fizetésért aránytalanul nagy ez a terhelés.

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke

Ebben a beosztásban mind az emberek életéért, mind az eszközök, szerek épségéért egyetlen tiszt felel. Az elnök szerint

a parancsnok felelőssége, hogy észrevegye, ha a beosztott összeroppan a teher alatt – ebben az esetben ez a figyelem sajnos nem történt meg.

Nagyon szomorú, hogy a vezetés nem ismeri el a saját felelősségét. El kellett volna vállalni, hogy sajnos kevés az ember, nem tudták megoldani a túlterhelt tiszt helyettesítését.

Abszurd, hogy valakinek hétvégén kell behoznia azt a lemaradást, amire hétköznap, a munkaidejében nem volt ideje, ereje.

Olyan sem fordult elő még sosem, hogy egy ilyen esetben legalább civil ruhában ne képviseltette volna magát a vezetés a temetésen. A tiszt kollégái és a nyugdíjas tűzoltók ott voltak, de a vezetéstől senki nem jelent meg.

Bárdos Judit elmondta azt is, hogy szerinte amióta átalakították a szervezetet,

a rendőrök robotoknak képzelik magukat a munkahelyükön: bemennek, elvégzik a feladatokat, de nem figyelnek egymásra. Hazamennek és leteszik a benti dolgokat.

Sajnos a tűzoltóság is ide jutott, pedig ők mindig nagyon összetartóak voltak. Már itt is

felbomlott a közösségi szellem, s ez is a vezetőség hibája.

Ugyanakkor lehet, azért nem szólt a kollégáinak a tiszt, mert félt, hogy őket is felelősségre vonják majd az elmaradt feladatok miatt.

Egy embernek soha nem lenne szabad a munkája miatt eldobnia az életét

– tette hozzá az elnök.

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!