A B1 blognak névtelenül nyilatkozó rendőrök szerint lefeleződhet az utcán lévő rendőr állomány, miután megszűnik a rendőrök túlóra-pénze. A hírrel kapcsolatban megkérdeztük Bárdos Juditot, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnökét.

Elmondta, hogy a hatályos szolgálati törvény úgy rendelkezik, hogy

2019. január 1-től megszűnik a túlóra pénzbeli megváltása.

A BRDSZ már korábban érzékelte a problémát. A Belügyi Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói oldala levélben kérte több mint 1 hónappal ezelőtt dr. Pintér Sándortól, hogy 2019-ben is legyen lehetőség a túlszolgálat pénzbeli és szabadidőben történő megváltására, de sem erre a levélre, sem a Belügyi Érdekegyeztető Tanács ülésének összehívását szorgalmazó felhívásra nem reagáltak a minisztériumtól. A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülésén is felvetették ezt a problémát, ott sem kaptak érdemi választ.

 Bárdos Judit biztos abban, hogy a rendelet nagyon sok problémát fog okozni.

Mindenképpen az állomány húzza a rövidebbet.

A rendőrség létszámhiánnyal küzd, ha a cafeteriát is csak SZÉP-kártyában kaphatják meg, akkor lassan semmi visszatartó erő nem marad, ami miatt ezen a pályán maradnak az állomány tagjai.

Mint fogalmazott, beindul egy mókuskerék: ha nem tudják pénzzel megváltani a túlórát, akkor ki kell venniük a szabadságukat, azt viszont nem tudják majd kiadni, annyira kevés a rendőr. A vezetőség biztos, hogy tudatában van ennek, érthetetlen, hogy miért hoznak ilyen rendeletet.

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ