Összességében – három év alatt – 27 százalékos béremelést kapnak az MVM dolgozói, így nem fognak sztrájkolni pénteken. Az MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezeti elnöke azt mondta: tegnap este született meg a bérmegállapodás.

 Két hónapja tárgyaltak eredménytelenül a béremelésről az MVM Csoportnál, ezért a szakszervezetek tüntetést terveztek. A tervek szerint március 31-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előtt lett volna a tüntetés, amire már a rendőrségi engedélyt is megkapták.

„Tegnap este írtuk alá a megállapodást, illetve egész pontosan parafáltuk, mert ratifikálási folyamat is van, amit várhatóan a héten a helyi tagszakszervezetek és az MVM Igazgatóság ratifikál” - közölte Gál Rezső az InfoRdióban.

Kifejtette: így az eredeti három évre szóló 7-5-5 százalékos béremelésre vonatkozó megállapodás helyett 10-9-8 százalékos lesz az emelés.

„Így a 17 százalék helyett 27 százalékos lesz a béremelés” - emelte ki Gál Rezső.

A szakszervezeti elnök elmondta, hogy a dolgozók az áprilisi bérben fogják megkapni az emelést visszamenőleges hatállyal januártól.

„Így a tüntetést lefújtuk” - jelentette ki az MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezeti elnöke.

Hozzátette: még hátra van a megerősítési folyamat, amelyet mind az igazgatóságnak – tehát a munkáltató felsőbb szervének –, mind a tárgyalódelegációnak – akik mögött a helyi tagszakszervezetek vannak – meg kell erősítenie.

Gál Rezső kiemelte, hogy a megállapodásban mind a két fél részéről van kompromisszum, ami a részükről elfogadható.

Forrás: InfoRádió