A Tanítanék mozgalom adatai szerint legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akcióban - közölte a szerveződés három képviselője csütörtökön az MTI-vel.

 

Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin a közleményben a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagált. Lázár János csütörtöki  sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a megmozdulás kudarcba fulladt, mert „a 3200 magyar iskolából mintegy 100-ban volt érdemi és valós tiltakozás”.

 Más kormányok a tegnapi nap után kinevetnék a tiltakozókat, a mi kormányunk azonban komolyan veszi - fogalmazott.

A Tanítanék mozgalom rámutatott: akció legalább háromszáz iskola előtt történt, és a megjelentek erről írásban is beszámoltak, illetve fényképeket is küldtek. Kétszáz helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt megmozdulásokban. A mozgalom képviselői megismételték, hogy az akció sikeres volt. 

Kiemelték: mindenki, aki szerdán részt vett ebben az akcióban, egyszerre mutatta meg, a magyar oktatásban változásra van szükség.

Hozzátették ugyanakkor, hogy bíznak Lázár János szavában.

Ha valóban komolyan veszi a kormány a kritikákat, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük - jelezték.