A munkahelyi szakszervezeti tisztségviselőknek szóló új könyv a Spirit of Europe Kft. gondozásában jelent meg.

Bill Barry, a könyv amerikai szerzője 2017. május második felében ingyenes könyvbemutatókat tartott Budapesten, Szombathelyen, Kecskeméten és Miskolcon. A rendezvényeken összesen több mint 140 szakszervezeti tisztségviselő vett részt. Mindenkinek köszönjük az érdeklődést.

A szemléletében teljes mértékben újdonságnak számító könyv egyrészt megoldást nyújt a magyar szakszervezeteket is sújtó folyamatos taglétszámcsökkenés megállítására, másrészt segít áttekinteni a munkahelyi tisztséggel járó feladatokat, valamint azok sikeres ellátásához gyakorlati tanácsokkal látja el a munkahelyi szakszervezeti tisztségviselőket.

A könyvből megismerhetjük a szakszervezetek működésének két modelljét, a Szolgáltató és a Szervező Modellt. Az utóbbi szerinti működéshez pontos útmutatást ad annak érdekében, hogy a tagokat mind nagyobb mértékben be tudjuk vonni a szakszervezet tevékenységébe, azaz, hogy „a szakszervezet ne csak látványsport legyen”.

A könyv szerzője, Bill Barry, aki évtizedeken át dolgozott szakszervezeti szervezőként, majd a Baltimore Megyei Közösségi Főiskola Munkaügyi Tanulmányok Osztályának igazgatója volt.

Annak ellenére, hogy a könyv az Amerikai Egyesült Államokban készült, teljes mértékben érvényes a magyar viszonyokra, hiszen a szakszervezeti mozgalom globális gondokkal küzd.

„Ha új, vagy akár régi tisztségviselőként újra akarod szervezni a helyi szakszervezeted, akkor ez a könyv megmutatja neked, hogy miként tedd. A Szakszervezetek Szervezési Modelljén alapuló könyv olyan témákat ölel fel, mint a tagok aktivitásának növelése, a stratégiai tervezés és a szakszervezet gazdálkodása. Ez az út segít új energiákat mozgósítani annak érdekében, hogy megerősítsd a szakszervezeti mozgalmat.” Bill Barry.

Konföderációvezetők ajánlásai

A könyv korlátozott számban még megrendelhető.

Kapcsolat: Karácsony Szilárd

E-mail: karacsony@t-online.hu

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.