Mint ahogy azt korábbi közleményünkben tudattuk a közelmúltban egy új kéményseprő-ipari szolgáltató vállalat került megalapításra mely országos lefedettséggel bír. A Társaság tulajdonosi háttere igencsak szövevényes és meglepő módon szoros összefüggés található a Társaság és a Katasztrófavédelem közt. A napokban megbízható forrásokból értesültünk arról, hogy a szóban forgó Társaság már munkavégzést is folytat, annak ellenére, hogy a BM OKF Hatósági Osztályának kéményseprő-ipari szolgáltatókról vezetett nyilvántartásába még felvezetésre sem került, arról már nem is beszélve, hogy a jogszabályok által többek között előírt eszköz- és műszerparkkal, honlappal, ügyfélszolgálattal, stb. sem rendelkeznek. A minap Szervezetünk birtokába kerültek olyan bizonyítékok is, melyek alátámasztják, hogy a Társaság megbízásából a katasztrófavédelem alkalmazásban lévő munkavállalók, főmunkaidejükben, a katasztrófavédelem által biztosított és adófizetői forintokból vásárolt formaruhában, eszköz- és műszerparkkal, autóval, végeznek kéményseprő-ipari tevékenységet "közületek" részére.

Mivel a fent leírtakat botrányosnak és vérlázítónak tartjuk, továbbá mert a BM OKF Hatósági Osztályától az eddigi impotens hozzáállás, valamint az ügyben való személyes érintettség okán nem várhatunk segítséget, kénytelenek leszünk büntetőeljárást indítani, annak érdekében, hogy az említett, több szempontból is erkölcstelen állapot mielőbbi felszámolásra kerüljön.

Továbbá a témához kapcsolódóan szeretnénk azt is tudatni a közvéleménnyel, hogy a kiszivárgott információk szerint a kéményseprő-ipari szerv egyes vezetőinek közreműködésével szervezés alatt áll, egy, a BM OKF GEK berkein belüli, kéményseprőket tömörítő szakszervezet megalapítása, mely előreláthatóan, afféle "bólogató Jánosként" asszisztálna a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervének éppen aktuális, olykor eszement elképzeléseihez. Ugyanis erre enged következtetni az a tény, hogy a BM OKF GEK a Kéményseprők Országos Szakszervezetének – a BM OKF GEK jelenleg egyedüli reprezentatív kéményseprő szakszervezetének – kitartó és minden követ megmozgató munkájának ellenére sem nyitottak az érdemi tárgyalásokra, valamint a konstruktív együttműködésre, mely hozzáállás lehet, hogy Szervezetünk őszinte, szókimondó és időnként negatív kritikákat is megfogalmazó fellépéséből fakad.

Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete