BKV Zrt. Érdekképviseleti Vezetőinek, Budapest

Tisztelt Elnök Asszonyok, Elnök Urak!

A mai rohanó világban, egyre inkább kezd megmutatkozni a munkáltatók jól bevált módszere, az „oszd meg és uralkodj” politika.
Sajnálatos, hogy Mi szakszervezetek is - ez idáig - a kezükre játszottunk azzal, hogy összefogás helyett Önös érdekeket szem előtt tartva a tagság nélkül hoztunk meg döntéseket.

Lassan ellehetetlenítik munkánkat, és az érdekvédelemből sajnos vannak, akik üzletet kovácsolnak, megfeledkezvén arról a kötelességükről, amit akkor vállaltak, amikor a tagság megszavazta őket és ezzel megelőlegezte nekik a bizalmat.

Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy a BKV Zrt.-nél több éve nem történt jelentős bérmegállapodás.
A városvezetés, a vállalat menedzsmentje megfeledkezni látszik arról az apró ám jelentős tényezőről, hogy a reklámszövegeink mögött alulfizetett szakemberek munkálkodnak, akik napi szinten embertársaink biztonságos utaztatásáért felelnek.
Emlékeztek?

Mozgásba hozzuk a várost!
Önnek jár!

Igen. Teszik a dolgukat, és azt várjak el tőlünk, hogy a lehető legnagyobb beremélést harcoljuk ki nekik. Azoknak, akik hosszú éveken át becsülettel dolgoztak azért, hogy e magasztos szlogenek megszülessenek.

Az NSZ vezetősége összefogásra szólít és kér fel minden szakszervezeti vezetőt.

Elérkezett a pillanat, amikor le kell ülnünk egy asztalhoz, annak érdekében, hogy értéket képviselve viszonozzuk a belénk vetett hitet és bizalmat. Azoknak, azokért az emberekért, akik nem kapnak elismerést és megbecsülést, akiket nem embereknek tekintenek, csak darabszámoknak.
Kérem a tisztelt Elnök Asszonyokat, Elnök Urakat, hogy támogassák kezdeményezésemet és vegyenek részt a megbeszélésen, ahol közösen kidolgozhatjuk a stratégiát, melynek célja egy emberi európai béremelés, melyet a kormányunk beajánlott.

Budapest, 2017. február 17.
   

Tisztelettel:

Bajzik Tamás

Nemzeti Szakszervezet

Elnök