A múlt év végi, tragikus szadai esetet követően-ahol két kislány vesztette életét szén-monoxid mérgezésben-határozta el közösségünk,hogy a jövőben valamennyi olyan településre el fogunk látogatni ahol hasonló tragédia történik és adományainkkal továbbá szakértelmünkkel is szeretnénk hozzájárulni a hasonló esetek megelőzéséhez ezzel is demonstrálva a kéményellenőrzések és a megelőzés fontosságát.

Így került sor arra, hogy pénteken Tapolcára látogattunk ahol január elején ismét áldozatot követelt a „csendes gyilkos”, egy házaspár vesztette életét a tragikus balesetben.

Fogadalmunknak megfelelően felvettük a kapcsolatot a város polgármesterével, Dobó Zoltánnal és átadtuk részére azt a 10 db csúcs minőségű szén-monoxid riasztó berendezést melyet egy tavalyi rendezvényen a kéményseprők pár száz forintos adományaiból sikerült összegyűjtenünk.

Legnagyobb meglepődésünkre Dobó Zoltán (Jobbik) polgármester köszönetét és elismerését kifejezve egy komoly anyagi támogatást ajánlott fel szervezetünk részére ezzel is támogatva a „csendes gyilkos” elleni töretlen küzdelmünket.

Példaértékű felajánlásáért nem győzünk köszönetet mondani azok nevében is akiknek a későbbiekben talán ezen támogatásból sikerül hasonló módon segítenünk.

Bár korábban is volt már ehhez hasonló kezdeményezésünk, azonban legnagyobb sajnálatunkra Eger MJV polgármesterétől nemhogy támogatást de még csak egy köszönömöt sem kaptunk válaszként sokáig.

     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete