A megállapodást intenzív tárgyalások előzték meg, ahol részt vett az MTSZSZ és a Vasas Szakszervezet. Az öt éve Kecskeméten működő gyárban, ahol az MTSZSZ egy éve végzi érdekvédelmi tevékenységét, most sikerült először írásos megállapodást kötni, amely jelentős, mintegy 20%-os jövedelem növekedést eredményez két év alatt a munkavállalóknak.

A korábbi években csupán 4-6%-os emelések voltak. A tárgyalások a Vasas Szakszervezettel együtt folytak, többszöri egyeztetéseket követően a két szakszervezet igyekezett közös álláspontot kialakítani.

Az MTSZSZ kidolgozott stratégiával és szakmai számításokkal alátámasztott állásponttal képviselte a dolgozók érdekeit. Ennek eredményeként az MTSZSZ két évre szóló, kiszámítható bérfelzárkóztató megállapodást írt alá, amely több elemből áll. Összességében a gyártósori munkavállalók bére 2017-ben 12%-al(200 ezer forintnál kevesebb nem lehet), míg 2018-ban további 7 %-al emelkedik, az emelt alapbért tovább növelik a bérpótlékok.

Emellett jelentősen emelkedik valamennyi juttatásuk, mint pl. a jelenléti bónusz 2,5%-al, célprémium (30-20 ezer ft), cafeteria (10-10 ezer ft). Mindezt figyelembe véve a jövedelemnövekedés átlagosan 20% -ot is eléri. Járulékcsökkentés esetén, az ebből eredő megtakarításról az MTSZSZ további tárgyalásokat folytat a munkáltatóval , a további jövedelem emelés mértékéről.