A BKV. Zrt autóbusz ágazata a teljesítményének 40%-át folyamatosan elveszítette magyarázzák a döntést! Ez már a tavalyi évben igaz volt, a menedzsment asszisztálása miatt! Az idei évben igaz csekély mértékkel, de nőtt a teljesítmény a T&J. Kft szolgáltatásból történő kizárása miatt! Nem terveznek csoportos létszámleépítést és továbbra is számítanak minden járművezető, karbantartó és kiszolgáló személyzet munkájára írják. Az Óbudai telephelyre az agglomerációból nagyon sokan járnak be, akik nagy valószínűséggel nem fogják és nem tudják vállalni más - sokkal távolabb lévő – telephelyekre a bejárást a hajnali kezdés illetve a késői végzés miatt! Ők önszántukból távozni fognak!


Két héttel ezelőtt az Igazgatóság idő előttinek, előkészítetlennek és átgondolatlannak tartotta az Óbudai telephely bezárását.

Továbbra is magyarázatot követelünk arra vonatkozóan, hogy milyen új, Óbuda buszgarázs bezárását megalapozó és indokoló tények merültek fel!  Erre a kérdésre a mai napon a munkáltató által tartott tájékoztatón sem kaptunk választ!

Gólián Zsolt
BKSZSZ Szóvivő