A Volán társaságoknál október utolsó napjától egy hetes sztrájkot hirdet az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége.

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ), 2016. szeptember 5. napján felkérte a kormányfőt, hogy jelölje ki képviselőjét, akivel az AKSZSZ sztrájkbizottsága a sztrájk előtti kötelező hét napos egyeztetést lefolytathatja. A sztrájkbizottság az első tárgyalási napot, 2016. szeptember 15. napjára tűzte ki, de a miniszterelnökségtől a mai napig válasz sem érkezett és a kormány képviselője sem kezdte meg az egeztetést a szövetségünkkel 2016. szeptember 15-én.

Az egyeztetés sikertelensége miatt, az AKSZSZ sztrájkbizottsága a sztrájk megtartása mellett döntött, amely 2016. október utolsó napjától számítva egy hétig fog tartani és országos szinten, hat régióban lesz a Volán munkavállalók körében meghirdetve.

Az AKSZSZ a mai napon a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnál kérelmet terjesztett elő, melyben a Szövetség kéri az első fokú bíróságtól, hogy a három év alatt történő 50 %-os bérfelzárkóztatásról szóló tárgyalások kikényszerítése céljából kitűzött sztrájk megtartásának jogszerűségét, nem peres eljárásban állapítsa meg.

Dobi István

AKSZSZ elnök

www.akszsz.hu

www.szaksz.hu