A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete egyetért a Magyar Köztisztviselők,Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által megfogalmazott 30 %-os illetményemelésről szóló sztrájkköveteléssel és támogatja a 2016. szeptember 14.napjára meghirdetett egész napos sztrájkot.

Az önkormányzatoknál dolgozók béremelése épp oly fontos, mint a más ágazatok bérrendezéseiből (életpályákból) kimaradó közalkalmazottak/közszolgálati dolgozók bérének rendezése. Éppen emiatt a kormányzat évek óta tapasztalhat megosztó, szalámipolitikáját elutasítjuk, az egyes munkakörökig lemenő külön bérrendszerekben való gondolkodással együtt. A 2008 óta befagyasztott köztisztviselői illetményalap és közalkalmazotti bértábla rendezése mindannyiunk érdeke! Szolidárisak vagyunk az MKKSZ-szel az önkormányzati köztisztviselők helyzetének javításáért küzdelmükben!

Ezért felkérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy szolidaritásuk kifejezéseként tűzzék ki 2016. szeptember 14-én a kék szalagot és az arról készült fotókat jutassák el hozzánk emailben vagy Facebookon keresztül!

A teljes szolidaritási nyilatkozat itt olvasható.