A június 22-ei egyeztetés után augusztus 25-én újból tárgyaló asztalhoz ültek az MNV Zrt. székházában a vagyonkezelő képviselői, az MVM Kontó Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Központ Zrt.,valamint a Víziközmű és a Volán ágazat szakszervezeti vezetői.

A napirenden most is a két ágazatban zajló, a humán és gazdasági területet érintő kiszervezési folyamat aktuális kérdései szerepeltek.

A felek részben megállapodtak abban, hogy - szakszervezeti kezdeményezésre - egy keret-megállapodásban határozzák meg a kiszervezési folyamat irányelveit, sarkalatos kérdéseit, a rendezendő válaszokat.

Az MVM Kontó részéről elhangzott, hogy sok a pletyka, a torz információ, és ezek uralják a két ágazatban a közbeszédet. A szakszervezet utalt rá, hogy ez lesz jellemző mindaddig, amíg nincsenek hiteles, megbízható információk. Hangsúlyozták, hogy ezen a helyzeten elsősorban az MVM Kontó tud változtatni. Az információk hétpecsétes titokként való kezelése bizalmatlanságot szül, és őszinteségi deficitet feltételez. Amennyiben konkrét és használható információkkal rendelkeznek a szakszervezetek, és ezeket meg tudják osztani az érintett körrel, akkor mérséklődhet a mindennapi hangulatot is befolyásoló súlyos bizonytalanság.

Az MVM Kontó ígéretet tett, hogy információs levelekben tájékoztatják a szakszervezeteket a tervezett és az éppen időszerű lépésekről. Bejelentették, hogy három helyen hoznak létre regionális irodát, Tatabányán, Kecskeméten és Miskolcon.

A szakszervezeti oldal ezúttal is megerősítette, hogy a munkahely-megőrzés munkájuk középpontjában szerepel az átszervezés folyamatában.

Zalaegerszeg, 2016. augusztus 29.    

                                                                                              Horváth László

                                                                                                    alelnök

                                                                           Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége