Európa szerint a magyar közmunka program egyszerűen összefoglalva embertelen. Akik ugyanis ebbe a közmunka programba belekeverednek, esélyük sem lesz onnan kitörni. Egy normális ország ellátó rendszere az esélyteremtési, kitörési pontokra helyezi a súlyt. Nálunk a kormány, a minimálbérrel, és a közmunkás éhbérrel szegénységbe, mélyszegénységbe tart és taszít milliókat.

A NER legnagyobb közellenségnek kikiáltott csoportja ma, az un. „megélhetési bevándorlók".  A propagandából egyértelmű, hogy magyar közigazgatás területén őket kell a legjobban gyűlölni minden tisztességes magyar embernek. Hogy jön ez ide?
A kormány úgy gondolja, hogy az egyik legkeményebb intézkedésként megfenyegeti és megbünteti a menekülteket azzal, hogy bevonja őket is a magyar közmunkaprogramba. Ezzel a mondattal ismerte el a kormány, hogy a közmunka nem foglalkoztatáspolitikai eszköz, hanem büntetés, és ezzel a mondattal tett egyenlőség jelet a NER több százezer közmunkás, és a hivatalból gyűlölendő és üldözendő menekültek közé.
 
  Ide jutottunk!
Most úgy látjuk, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Liga Szakszervezetek által kezdeményezett népszavazás az egyetlen sikerre vihető ügy, amelyre már régen vár a munkavállalói világ. Az aláírásgyűjtés sikere, több ezer közmunkásnak adná meg a reményt a szabadulásra, a népszavazás sikere pedig sokkal többet jelentene a konkrét kérdés eldöntésénél.
Éppen ezért támogatjuk, és csatlakozunk a népszavazási kezdeményezést elindító szakszervezetekhez.

2015. július 19.
A Közmunkás Szakszervezet Elnöksége

    Kiadó: Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület