A sajtóhírekből értesültünk arról, hogy a Kormány megegyezett a „szakszervezetekkel” az egészségügyi dolgozók béremeléséről. Az, hogy a dolgozói béremelésről végre döntés született, mindenképpen üdvözölendő lépés, amiben jelentős szerepet játszott az egészségügyi dolgozók helyzetének sokoldalú bemutatása az érdekvédők és a sajtó részéről, a bér emelését követelő fellépések, melyekben szervezetünk a Független Egészségügyi Szakszervezet zászlóshajó szerepet játszott. Ugyanakkor méltatlannak tartjuk azokat a különbségeket, amelyeket az orvosok és a szakdolgozók béremelésében terveznek, és hogy a háttérben dolgozó szakemberekről, - műszaki, gazdasági munkaerőről- valamint az alapellátásban dolgozókról pedig említést sem tesznek a tervezett bérintézkedéseknél.

Mivel a hírekből nem világlott ki, hogy kik voltak az aláíró partnerek, hangsúlyozzuk, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet nem volt a tárgyaló delegációban, és egy ilyen, a dolgozókat megosztó, a szakdolgozók számára diszkriminatív megállapodás helyett csak egy arányosabb béremelési javaslatot támogat.
Miközben a tárca egészségügyért felelős vezetője is több nyilatkozatában kiemelte, hogy a szakdolgozók hiánya ma már feszítőbb gond az egészségügyben, mint az orvoshiány, és hogy rövid idő alatt el akarják érni az európai uniós átlagbéreket ebben a körben, valójában csak az orvosok esetén sikerült jelentősnek tekinthető béremelésre ígéretet tenni.

Kedvező változásnak tartjuk a kamarai tagdíj átvállalását, melyet szervezetünk a megalakulása óta eltelt 5 éves időszakban folyamatosan szorgalmazott. Számos részlet azonban további magyarázatot igényelne. Nem világos, hogy a szakdolgozók számára ígért 26%-os béremelés, hogyan lehet 10-30 ezer forint közötti, ami a nyilatkozatokban szerepel, hiszen nincs olyan szakdolgozói csoport akinek a 26%-os béremelése csak 10 000 Ft volna. A hivatalos statisztika szerint ma az egészségügyi szakgárda zömét kitevő szakképzett gyakorlott szakdolgozók bruttó alapbére 140 -150 000 Ft, aminek a 26%-a 36 -39 000 Ft körüli összeg, tehát vagy a 10-30 000 Ft közötti összeg, vagy a 26% nem helytálló információ. Szeretnénk pontos választ kapni arra, hogy mennyi az annyi, egy-egy szakdolgozó a besorolási kategóriától függően mennyi béremelésre számíthat az idén, és mennyire, még ebben a kormányzati ciklusban. Kérjük ezért mihamarabb osszák meg a dolgozókkal a tervezett egészségügyi bértábla számait, és kérjék ki az érdekképviseletek véleményét a véglegesítés előtt.

A szakdolgozók számára jelzett, 3 év alatt megvalósuló, most bejelentett mintegy 50%-os béremelés továbbra sem fogja megállítani az elvándorlást az egészségügyből, hiszen megítélésünk szerint még ebben a kormányzati ciklusban 100% szakdolgozói béremelésre volna szükség ebben az igazán nemzetközinek tekinthető munkaerő-piaci szegmensben. Ez lenne az a mérték, ami jelentősen javítaná az itt dolgozók közérzetét, úgy éreznék, hogy valóban fontosak, megbecsülik őket, és nem kell a heti átlagosan ledolgozott 50 óra után még újabb jövedelemszerző elfoglaltságot keresniük a megélhetésük érdekében. Ezzel elérhetnénk a szakdolgozói uniós átlagbérek 50- 60%-át ,de még így is jelentősen elmaradnának a bérek azon országok egészségügyi béreitől, ahol a magyar ápolók, asszisztensek, mentősök jellemzően munkát vállalnak.

Ezek Anglia, Németország, Svájc, Ausztria vagy a skandináv országok. Ennek első lépéseként 50%-os béremelést kérünk a szakdolgozók számára még ebben az évben.
A törvény szerint a betegnek joga van a kipihent egészségügyi dolgozóhoz, de ha nem történik érzékelhető és gyors változás, akkor hamarosan semmilyen egészségügyi szakdolgozóval nem fognak találkozni, és a segítő szakszemélyzet hiányában a magasabb bérek ellenére az orvosok is menekülni fognak a gyógyításhoz szükséges feltételeket biztosító országokba. Ezért felkérjük a Kormányt, gondolja át újra az egészségügyi dolgozók béremelésére vonatkozó terveit, biztosítson olyan mértékű többletforrást a kevésbé életbe vágó területekről történő átcsoportosítással, hogy megoldható legyen még ebben a kormányzati időszakban a szakdolgozók 100%-os – átlagosan 140 000 Ft összegű bérfejlesztése. Ugyancsak a szakdolgozókkal azonos arányú bérfejlesztést tartunk indokoltnak azok számára, akik az egészségügy működését a háttérben szolgálják (a műszaki és gazdasági dolgozók, adminisztatív tevékenységet végzők). Ez megalapozhatná azt a tervet is, hogy növeljék a szakdolgozók kompetenciáit a gyógyításban, és erősítené az egymásra utalt, és csak csapatmunkában eredményes dolgozói csoportok - orvosok, szakdolgozók, műszaki, gazdasági szakemberek - közötti munka kapcsolatokat az egészségügyben.

Budapest, 2016. június 9.

Független Egészségügyi Szakszervezet