Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) felháborítónak tartja, hogy a kormány mindenkit hülyére véve, mégis megtartja a KLIK-et!

Miközben hónapok óta országos méretű megmozdulások, akciók és munkabeszüntetések vannak szakszervezeti és civil szervezésben az oktatás szabadságának visszaállításáért, a kormány lényegében magával tárgyal, majd megegyezik magával, figyelmen kívül hagyva minden észérvet!

Márciusban Palkovics László államtitkár azt mondta az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt, hogy a KLIK jelenlegi formájában megszűnik. Azért az állami fenntartás megmarad, mert azt továbbra is jó és sikeres döntésnek tartják. Csak remélni tudjuk, hogy nem nagyon veszett össze saját magával, mielőtt meghozta a KLIK fennmaradásáról szóló döntését.

A kormány egyértelműen becsapja az elégedetlenségüknek hangot adó pedagógusokat, diákokat, szülőket és az egész országot, amikor a KLIK megszűntetésére tett ígéretét nem tartja be!

A KLIK működése és megtartása egyértelműen jelzi, hogy a kormány ragaszkodik a totális ellenőrzéshez az oktatás területén is, amely a legsötétebb történelmi korszakokat idézi!

Az ÉSZT követeli, hogy adják vissza a tanszabadságot és az iskolák önállóságát! Ha ez nem történik meg, akkor az ország és a felnövekvő generációk jövőjét teszik tönkre, saját kicsinyes hatalmi mámoruktól vezérelve!

Az ÉSZT továbbra is támogatja a pedagógusok minden követelését! Felhívunk minden felelősen gondolkodó embert, hogy a június 11-n 15 órakor vegyen részt Budapesten a Várkert Bazár elé szervezett demonstráción!

Budapest, 2016. május 19.

ÉSZT