A VDSZ programjának fontos eleme a munkavédelem. Az idei évben is megemlékezünk a munkabalesetekben megsérültekről, elhunytakról, hiszen április 28. a munkavédelem világnapja és hazánkban is emléknap.

 

Természetes, hogy a megemlékezések fő szerepe, üzenete, hogy a jövőre nézve lehetőségeket kutassunk: hogyan javíthatóak a munkabaleseti számok, illetve hogyan tehetünk még többet a dolgozók biztonságáért és egészségvédelméért?

A lehetőségek vizsgálatára a VDSZ és a Főcze Lajos Alapítvány közösen szervezett munkavédelmi fórumot április 27-én a Benczúr utcai székházba, illusztris előadókkal.

27-én este a csepeli munkabaleseti emlékműnél megemlékezéseket tartottak a szakszervezetek, munkaadók és hatóságok képviselői, szakemberei.

Április 28-án pedig az NGM és az EU OSHA hazai fókuszpontjának szervezésében egy munkavédelmi konferencia is megrendezésre került a BME dísztermében, egészséges munkahelyet minden életkorban címmel

Cikk a szakmai témában hamarosan honlapunkon itt: http://vdsz.hu/munkavedelem

Kontakt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

(Kovács László, Cseh János)

VDSZ Munkavédelmi Bizottság