A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete Országos Tanácsa támogatja és csatlakozik a Pedagógusok Szakszervezete által kezdeményezett országos 5 perces figyelem-felhívási akcióhoz.

Egyértelművé vált, hogy a magyar oktatási intézményrendszer területén történt átalakítások és törvényi változtatások fenntarthatatlanná váltak.

A hazai iskolarendszernek a tanulók számára olyan tudást és tananyagot kell biztosítania, amely a munkaerő-piacon versenyképes, a hazai gazdaság igényeihez igazodik. A fenntartható oktatási intézményi struktúra megléte mindannyiunk közös érdeke kell hogy legyen.

Az érdemi szociális párbeszéd hiánya, több ágazatban is súlyos következményekkel járt már az elmúlt időszakban. A meggondolatlan és előkészítetlen jogszabályi változások kihatással vannak a pedagógusok, a munkavállalók, a diákok, a hallgatók mindennapjaira, életminőségére, egzisztenciális viszonyaira.

A BDSZ Bányaipari- és Könnyűipari Tagozatai, alapszervezetei a pedagógusok, oktatási intézményvezetők követeléseivel egyetértenek, támogatják. Kívánunk a továbbiakban eredményes sztrájkot, valamint ehhez az 1894-ben Selmecbányán elfogadott bányászköszöntéssel:

Jó szerencsét!

Budapest, 2016. április 20.

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete
Országos Tanácsa