Beszállt a választási kampányba a Magyar Szakszervezeti Szövetség is. Igaz, a MASZSZ egyetlen politikai párt mellett sem korteskedik, mindössze arra buzdítja tagjait honlapján és Facebook-posztokban is látható kis videókon, hogy menjenek el szavazni. A június 9-ei választás eredménye akár sorsdöntő is lehet a munkavállalók számára – véli a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Rövid videókban, honlapján is szavazásra buzdítja tagjait a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A szövetséghez tartozó szakszervezetek szerint ugyanis a munkavállalók számára sorsfordító lehet az önkormányzati és az EP választás eredménye, hiszen szinte minden jelölt más módon, másféle tartalommal képviseli vagy éppen nem vállalja fel a dolgozó emberek életminőségének javítását – közölte Zlati Róbert. A szövetség elnöke azonban leszögezte: mindenki maga dönti el, melyik az a párt, amelyiknek a képviselője hitelesen ígér – ígér-e egyáltalán – bármit. A MASZSZ a videós üzenetekben nem politikai iránymutatást vállal, hanem azt, hogy meggyőzze az embereket, most különösen fontos tudatosan felkészülni a szavazásra. El kell menni szavazni, hogy az önkormányzatok vezetésébe és az Európai Parlamentbe is olyan pártok képviselői kerüljenek be, akiket a meggyőző többség választ –  szögezte le az elnök.

A MASZSZ honlapján (maszsz.hu) és Facebook profilján is látható rövid videókon minden megszólaló szakszervezeti tisztségviselő másképp közelíti a témát, de az ügy fontosságát egymástól függetlenül is megerősítik. Abban is egyetértenek, hogy a politikai ígéretcunamiból ki kell választani a reális és a jövőben számon kérhető tartalmat – magyarázza az elnök.

Zlati Róbert szerint az érdekvédők számára irányadó a bérek európai irányelvek szerinti felzárkóztatása, a munkavállalók biztonságának részleteit rögzítő kollektív szerződések általánossá tétele, valamint a szakszervezetekkel tervezett együttműködés, de mindenekelőtt az, hogy ki tudja ezt majd itthon és az Európai Parlamentben is a legeredményesebben képviselni és számon kérhető módon véghez is vinni.. Ezt mindenki maga döntse el. „Gyakran hangoztatjuk – joggal –, hogy ne döntsenek nélkülünk. Most beleszólhatunk a jövőnk alakulásába” – szögezte le a MASZSZ elnöke.