Az állam helyett állami feladatokat lát el a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), ezért a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a kormánynak támogatnia és elismernie kellene azt az áldozatos munkát, amelyet az oktatási, szociális és egészségügyi intézményeiben az elesettek, a rászorulók érdekében végez országszerte.

Az állami támogatások, a felajánlások megvonása miatt már bért sem tud fizetni a MET az intézményeiben dolgozóknak, ami a jelenlegi infláció közepette különösen elfogadhatatlan, mert a kormány így azokat sodorja veszélybe, akik a rászorulókról gondoskodnak. Az energiaszolgáltatások megvonása pedig lehetetlenné teszi a karitatív intézmények működtetését.

A PSZ határozottan felszólítja kormányt, tegyen eleget a Alkotmánybíróság és az Emberi Jogok Európai Bírósága által hozott döntéseknek, fizesse ki a jogosan járó összegeket!

Az oktatás legnagyobb hazai szakszervezete felkéri tagjait: a határozatlan időre meghirdetett budapesti akcióban vállaljanak szolidaritást, támogassák azokat a követeléseket, amelyekért a MET küzd!

 

Budapest, 2023. október 19.

Pedagógusok Szakszervezete