Miközben a VDSZ működési területén az elmúlt hetekben folytatott eredményes bértárgyalásoknak köszönhetően a munkavállalók számára  átlagosan 15-16%-os bérnövekedést sikerült elérni, most fordulni látszik a kocka.

Érthetetlen módon a Magyar Hangszóró Rendszerek KFT –nél, amely a BMW-nek, a Teslának, a VW csoportnak és a Jaguárnak is gyárt audió eszközöket, termékeket, hangrendszereket, eredménytelennek bizonyultak a bértárgyálasok. A munkáltató ugyanis csupán 4%-os béremelést hajlandó végrehajtani, ezt a 25%-nál nagyobb infláció, és a megnövekedett megélhetési költségek miatt a dolgozók teljességgel elfogadhatatlannak tartják.

A cégnél dolgozó csaknem félezer munkavállaló, beleértve a nem szakszervezeti tagokat is, egységesen úgy döntött, hogy a kialakult helyzetben sztrájkbizottságot hoznak létre, és megkezdik felkészülésüket a munkabeszüntetésre. A VDSZ munkavállalói alapszervezete a kérdésben egységes álláspontot képvisel, és a VDSZ minden támogatást megad a dolgozóknak a sztrájk sikeres lebonyolításához.