Újraválasztották a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét a konföderáció mai (február 21-ei), késő délutánba nyúló tisztújító kongresszusán. Zlati Róbert újabb 4 évre kapott bizalmat a küldöttektől. A kongresszuson meghívottként Czomba Sándor államtitkár is beszédet mondott, s hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartja a rendszeres párbeszédet a szakszervezetekkel. Bejelentette: olyan munkacsoport felállítását tervezi, amelynek résztvevőivel – a szakszervezetekkel is – egyeztetni lehet a munka világát érintő tervezetekről még a „nulladik” fázisban, a kormány elé terjesztés előtt.

A tisztújító kongresszuson elnököt és alelnököket is választott a MASZSZ 92 küldötte. Az elnöki posztért egyedül induló Zlati Róbert megkapta a szavazatok meggyőző többségét, így a MASZSZ az ő vezetésével kezdheti meg az újabb 4 éves ciklust. A szövetségnek két alelnöke lett, Pallagi Gyula és Kispál Viktor. A megválasztott elnök beszédében hangsúlyozta, olyan reális program került a küldöttek elé, amely nem csupán vízió, hanem meg is valósítható elképzelés.

A kongresszuson meghívott vendég volt egyebek között Czomba Sándor államtitkár és Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára. Felszólalásában az államtitkár hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartja a rendszeres párbeszédet az érdekképviseletekkel, ezért fejleszteni és sűríteni akarja az erre alkalmas rendszert. Bejelentette, tervei szerint létrehoz egy olyan többoldalú fórumot, amelyen a munka világával kapcsolatos tervezett változtatásokról még a „nulladik” fázisban, a kormány elé terjesztés előtt tudnak egyeztetni az érdekvédőkkel. 

A kongresszus kezdetén a küldöttek néma felállással emlékeztek meg a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi elnökről, Kordás Lászlóról, akinek munkásságát és hitelességét is méltatta az államtitkár.

A VOSZ főtitkára, Perlusz László kijelentette, szívesen tett eleget a MASZSZ meghívásának. A szakszervezet és a munkáltatói képviselet soha nem áll egy oldalon – mondta –, de közös a cél: békés, tartalmas egyeztetés után közös megelégedéssel felállni a tárgyalóasztaltól.

A MASZSZ kongresszusa elfogadta az előző 4 évről szóló beszámolót és a következő ciklusra tervezett programot. Zlati Róbert elmondta, a kongresszuson módosították az alapszabályt, és ezzel sok korábbi vitás kérdést rendeztek, s megteremtették egy jobb, korszerűbb működés alapjait.