Elege lett az elhúzódó tárgyalásokból a debreceni TEVA dolgozóinak, ezért kedden délután demonstrációt tartanak a gyár előtt.

Miközben több gyógyszergyárnál már megegyeztek a VDSZ-szel az évközi bérkompenzációkról, a TEVA a tárgyalásokon eddig nem reagált konkrétumokkal a VDSZ debreceni szakszervezetének érdemi javaslataira.

A keddre szervezett demonstrációval a szakszervezet a cég döntéshozatalát szeretné felgyorsítani, mert a brutális infláció és a rezsiköltség megemelkedése sokaknak már jelentős megélhetési problémát jelent.

Felhívásukban a TEVA munkavállalói elvárják, hogy a munkáltató vegye figyelembe a megélhetési költségek drasztikus emelkedését! Évközi béremeléssel vagy bérkompenzációval reagáljon a rendkívüli helyzetre!

Azért döntött a szakszervezet a demonstráció mellett, hogy a tárgyalóasztalnál valódi megállapodás születhessen. Így most a cég vezetésén múlik, meddig feszítik a húrt.

Elfogyott a munkavállalók türelme, és ha kedden nem lesz tárgyalás érdemi emelésről, akkor a szakszervezet megy tovább – hangsúlyozta Székely Tamás, a VDSZ elnöke.