Tisztelt Pedagógusok!

A Vám-és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete szolidáris és támogatja a pedagógus társadalom, a diákság és a szakszervezetek azon törekvéseit, hogy Magyarországon a pedagógusok illetménye és erkölcsi elismerése a követeléseknek megfelelően emelkedjen. A szakszervezet elítéli és alkalmatlannak tartja azon vezetőket, akik az igazságos bérharc érdekében tenni akaró pedagógusokat a legsötétebb megfélemlítő eszközökkel, a tanárhiány közepette kirúgja vagy kirúgással fenyegeti,  benzint öntve ezzel a lángoló tüzekre.

Magyarország európai ország, ahol a vitás kérdéseket érdemi párbeszédekkel kell rendezni, ehhez érdemi javaslatokra van szükség. A fellobbant tüzet, illetve lángot, csak ezzel lehet eloltani, csillapítani. 

Az érdekképviselet reméli, hogy mielőbb a tárgyalóasztal mellett megszületik a megoldás az illetményemelés kérdésében, hiszen a pedagógusoknak szánt jövő meghatározóan befolyásolja a magyar társadalom egészének jövőjét és életképességét.  A szakszervezet csak ezt a megoldást tudja támogatni és ebben érdekelt az egész társadalom is.

 Tisztelettel,

Holecz Gábor elnök
Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete