Továbbra is támogatja a helyi gördülő sztrájkok megszervezését a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Ösztönzi, hogy a fővárosi és vidéki iskolák, helyi közösségek, szülők élőlánccal, flashmobbal fejezzék ki tiltakozásukat, amiért a kormány évek óta semmilyen érdemi döntést nem hoz az oktatás helyzetének javítására, közben feláldozza a gyermekek, a diákok jövőjét!

Kezdeményezi, hogy a Magyar Közoktatás Napján, november 22-én a pedagógusok, az oktatók tartsanak demokrácia órákat, melyeken hangsúlyozzák, hogy a demokratikus jogokat egyetlen hatalom sem korlátozhatja. A szervezéshez idejében minden segítséget megad a szakszervezet.

A PSZ Országos Vezetősége 2022. október 3-án tartott ülésén arról is döntött, hogy (szintén a Magyar Közoktatás Napjához kapcsolódóan) országos tüntetésre hívja Budapestre mindazokat, akiknek fontos az oktatás ügye. November 26-án, szombaton délelőtt a Kossuth térre várja a pedagógusokat, az oktatás minden dolgozóját, a szülőket, a civil szervezetek képviselőit.

Az eddigi akciók, a tavaszi országos és az őszi helyi sztrájkok ráirányították a társadalom figyelmét arra, hogy mekkora bajban van az oktatás. Már mindenki számára egyértelmű, hogy a szakszervezetek nem bérharcot folytatnak, hanem a gyermekek és a diákok érdekeit tartják szem előtt.

A PSZ nem várja meg, hogy a kormány elfojtsa a helyi tiltakozásokat.

Elérkezett az idő a közös összefogásra!

 

Budapest, 2022. október 3.

Pedagógusok Szakszervezete